وی با اشاره به دیدار اخیر مشایی با چند هنر پیشه زن سینما در نهاد ریاست جمهوری گفت : هرکسی که کوچکترین ذره ای عرق اصولگرایی داشته باشد این کارهای سخیف که از سوی رییس دفتر رییس جمهور انجام می شود را تایید نمی کند. همه اصول گرایان وبه خصوص حامیان واقعی رییس جمهور خون دل می خورند از این که چنین فردی رییس دفتر رییس جمهور است.
به گزارش فردا، حجت الاسلام تقی رهبر هم چنین به اعطای وامهای میلیونی از سوی دولت به برخی هنرمندان اشاره کرد و افزود: نمیدانم بر پایی نمایشگاه فلان هنرمند کذا که هوییتش مشخص است چه ربطی به رییس دفتر رییس جمهور دارد که باید 80 ملیون پول بیت المال برای آن هزینه شود. این پول ها در حالی از سوی ایشان اهدا می شود که بسیاری از کشاورزان به خاطر خشکسالی ها پی در پی از گرسنگی می میرند ولی دولت از پرداخت یک وام یک ملیون تومانی طفره می رود.
رییس فراکسیون روحانیون مجلس درباره رابطه دولت با مراجع تصریح کرد: متاسفانه مراجع تقلید به خاطر وجود چنین افرادی در دولت به شدت از آقای احمدی نژاد گله مند هستند. در سفر اخیری که به همراه چند نفر از روحانیون مجلس به قم داشتم در دیدار با بعضی از مراجع تقلید هرگاه موضوع تعامل بهتر دولت با علما ومراجع را مطرح کردم ، چند نفر از مراجع ضمن انتقاد شدید از رویکرد فرهنگی دولت تاکید داشتند تا این رویه در دولت احمدی نژاد وجود دارد این گلایه ها وعدم تعامل باقی است.
تقی رهبر خاطرنشان شد: متاسفانه آقای احمدی نژاد، تمام دولت ونظام را فدای ایشان کرده و با وجود اینکه هزینه های حمایت از مشایی برای او ودولتش سنگین است، نسبت به این کار اصرار می ورزد.
وی در خاتمه به احمدی نژاد توصیه کرد : آقای رییس جمهور هر چه سریعتر تکلیف خود را با آقای مشایی روشن کند و اگر به وی علاقه دارد او را در جایی به کار بگیرد که مطالعه کند تا دیگر نتواند در اموری که به او مربوط نیست دخالت کند.
دینانی در گفت و گو با سرویس اندیشه خبرآنلاین بر توجه به فرهنگ و گذشته ایران، تاکید کرد و گفت : "بدون تردید یکی از درخشانترین و بزرگترین تمدنهایی که بر روی کره زمین، بروز و ظهور داشته است، تمدن ایران باستان است."
دینانی ملیگرایی بیمورد را صحیح ندانست و ادامه داد : " تمدن و فرهنگ ایرانی به اندازهای غنی است که نیاز به جانبداری و تعصب ندارد. تمدن ایران ریشه در تاریخ دارد و در زمانهای دور، این تمدن بیشترین تقابل و تعامل را با تمدن یونانی داشته است. تمدن یونان نام اساطیر و نخبگان گذشته خود را به خوبی حفظ کرده است، اما متاسفانه ما در حفظ تاریخ و نام بزرگان خود کوتاهی کردهایم. در صورتی که بسیاری از بزرگان و اندیشمندان جهان از اندیشمندان ایرانی متأثّر بودهاند."
دینانی درباره اهمیت تاریخ تمدن افزود: " تمدنها اگر با آگاهی تاریخی همراه باشند، از بین نمیروند، بلکه مانند افسانه سمبولیک مرگ ققنوس بار دیگر متولد میشوند. البته باید توجه داشت که مراد از آگاهی به تاریخ بدیهیات و موارد بارز نیست، بلکه مواردی است که پنهان هستند و توجه بیشتری را به خود میطلبند."
وی درباره توجه به تاریخ اظهار داشت : " هیچ موجودی در این جهان به جز انسان، دارای تاریخ و گذشته نیست. البته منظور این نیست که موجودات دیگر دارای پیشینه و تاریخ نیستند، بلکه مراد این است که تنها انسان قادر به ثبت و ضبط تاریخ است. البته برخی فیلسوفان از جمله هگل معتقدند که برخی از جوامع بشری مانند قبایل بدوی آفریقایی به دلیل اینکه زندگانی بسیطی داشتهاند، دارای تاریخ نیستند."
این کارشناس فلسفه اسلامی درباره یاد نکردن از گذشتگان، گفت: " متاسفانه به بهانه اسلام از گذشتگان و اساطیر خود یاد نمیکنیم، در صورتی که اسلام با شرک مخالف است و ایرانیان نیز جزء اولین موحدان نسل بشری هستند. «آتش» یک مظهر بوده است و نه یک الهه، بنابراین آئین مهر، آئینی توحیدی بوده است."
ابراهیمی دینانی درباره جایگاه رفیع حکمت عملی و حکمت توحیدی در تاریخ ایران اظهار داشت: " یونان فیلسوفپرور و ایران حکیمپرور بوده است. در فرهنگ ایران باستان، حکیم و پیامبر هممعنا بودهاند. متاسفانه نه تنها در زمان کنونی بلکه در زمان گذشته نیز غربزده بودهایم و همواره حکما و اندیشمندان خود را متاثر از فلسفه و حکمت یونان میدانیم، در صورتی که این تأثیرپذیری دو طرفه بوده است و فلسفه یونان نیز از فلسفه ایران تاثیر پذیرفته است."
استاد فلسفه افزود: " هگل، فیلسوف آلمانی، با اینکه با مشرق زمین رابطه چندان خوبی نداشت، اما تاکید میکند که «معنویت» برای نخستین بار با طرح فلسفه نور از سوی ایرانیان وارد تاریخ شد."
در آن جشنواره فیلم «تنها دوبار...» فیلم برگزیده منتقدان و خبرنگاران مطبوعات شد. «علیرضا آقاخانی» با بازی روان و یکدستش، در این موفقیت سهم بسزایی داشت. روزنامه خراسان به بهانه اکران فیلم «تنها دوبار...» با او به گفت وگویی ترتیب داده که در زیر میخوانید.
اگر موافقی این گفت وگو را، با صحبت درباره موفقیت های جشنواره ای ات شروع کنیم.
در رشته بازیگری یک جایزه از جشنواره فیلم هند گرفتم. در جشنواره آسیاپاسیفیک (آسیا و اقیانوسیه) نامزد دریافت جایزه شدم که به خاطرش، به استرالیا رفتم، در «گرانادا»ی اسپانیا نیز این فیلم دو جایزه گرفت.
واکنش داوران و مخاطبان، نسبت به این فیلم چطور بود؟
خیلی خوب بود. آن ها می توانستند با شخصیت های فیلم همذات پنداری کنند. در سراسر دنیا، آدم های زیادی داریم که از جنس حسرت های «سیامک» داشته اند. آدم هایی که در زندگی شان، کارهایی را که دوست داشته اند انجام نداده اند. ما آدم ها در زندگی دنبال کلیت ها هستیم. اما فیلم به ما می گوید باید دنبال جزئیات باشیم.
به نظر تو حسرت های «سیامک» جزئی بود یا کلی؟
بستگی به تعریف افراد دارد. هر فردی در زندگی دنبال چیزی می گردد و به یک سری مسائل، بیشتر اهمیت می دهد. یک سری حسرت های سیامک بزرگ و کلی بود. مثل اخراج از دانشگاه، یک سری از حسرت هایش کوچک بود. مثلا این که چرا جمله «دوستت دارم» را به یک نفر نگفته است. سیامک در حال حاضر، افقی پیش رویش نمی بیند. یک آدم خالی از عشق و گرما و زندگی است. هر چیزی که به آن نرسیده، برایش تبدیل به حسرت شده است.
فکر می کنی چرا نام «تنها دوبار زندگی می کنیم» برای این فیلم انتخاب شده است؟
من فکر می کنم شاید کنایه ای باشد به این که همین یک بار، زندگی را دریابیم. یک تلنگری به آدم می زند که «وقتی عشق نباشد انگار زندگی نیست». در هر سن و هر موقعیتی وقتی عاشق شوی، دل تو زندگی را از نو شروع می کند. این فیلم زندگی را به قبل و بعد عاشق شدن تقسیم می کند.
شنیده ای که بازی ات را به بازی های فیلم های «نفس عمیق» (پرویز شهبازی) و «شب های روشن» (فرزاد موتمن) شبیه دانسته اند؟
من این فیلم ها را ندیده ام. خیلی هم می گویند چرا ندیده ای. یکی از مجلات تخصصی اصرار داشت مرا به بازیگران این فیلم ها شبیه کند. می گفتند تو شبیه «مهدی احمدی» بازی می کنی. گفتم واقعا این بازیگر را نمی شناسم. الان من آن چنان حر فه ای و هنری نیستم اما فیلم دیدن را دوست دارم. می گویند صدایت شبیه اوست. من در این فیلم یک شخصیت را بازی کرده ام. زندگی عادی من و آقای مهدی احمدی، بیرون از این شخصیت هاست.
خودت فکر می کردی یک روز بازیگر شوی؟
نه. بازیگر شدنم اتفاقی بود. هیچ وقت فکر نمی کردم بخواهم بازیگر شوم. نمی خواهم اغراق کنم. اما بازیگر شدن، جزو آرزوهایم نبود. سینما رفتن را دوست داشتم. اما نه این که آرزو کنم کاش جای فلان بازیگر بازی می کردم. آقای بهزادی -کارگردان فیلم- مرا در خیابان دیدند و پرسیدند دوست داری فیلم بازی کنی؟ گفتم تا حالا به این موضوع فکر نکرده ام. چند جلسه با هم قرار گذاشتیم. از بین سه چهار نامزد، من انتخاب شدم.
فکر می کنی چقدر در موفقیت فیلم سهم داشته ای؟
به نظر من موفقیت فیلم، به زحمت های «بهزادی» برمی گردد. او مرا قدم به قدم در عرض یک سال و نیم به نقش نزدیک کرد. چون من بازیگر نبودم. وقتی فیلم تمام شد، بهزادی وقت گذاشت و خیلی چیزها را از نظر تکنیکی به من یاد داد. من پیشنهادهای زیادی برای بازی داشتم. اما نرفتم چون می خواستم ببینم واکنش ها نسبت به فیلم «تنها دوبار...» چگونه است.
بهزادی می گفت به بازیگران اجازه نمی داده است فیلم نامه را بخوانند. چطور با این موضوع کنار آمدی؟
من هنوز هم فیلم نامه را نخوانده ام. روش کارشان طوری بود که سکانس به سکانس به صورت یک برگه، فیلم نامه را به ما می دادند. یعنی صفحه بعد از برگه را نمی دانستیم چه بود. بار اولی که رفتم فیلم را در جشنواره دیدم، همه چیزش برایم تازگی داشت.
نابازیگران همیشه در معرض این اتهام هستند که خودشان را بازی کرده اند. درباره تو هم چنین حرفی زیاد گفته می شود.
شما یک ساعتی هست که با من هستید. می توانید قضاوت کنید من شبیه به سیامک هستم یا نه.
به نظر من شبیه نیستی. چون تو می خندی. اما سیامک اصلا نمی خندید.
البته «سیامک» آخر فیلم یک لبخند کوچکی زد. اگر از من بپرسید، به شما می گویم که هیچ شباهتی به سیامک ندارم. به هر حال هیچ ماست بندی نمی گوید ماست من ترش است. (می خندد) سیامک یک شخصیت چند لایه بود. سیامک آدم کم حرفی است که حرکات آهسته و کندی دارد. اصلا نمی خندد. حسرت هایی از گذشته دارد که می خواهد آن ها را جبران کند.
درباره شخصیت مقابلت صحبت کن. برخی معتقدند او بیشتر یک شخصیت نمادین است و در واقعیت ممکن نیست چنین آدمی وجود داشته باشد؟
شهرزاد با بازی نگار جواهریان بیشتر از این که بخواهد یک شخصیت باشد، بیان گر یک نگاه و روش زندگی است. این که می شود این جوری هم به زندگی نگاه کرد. می شود امیدوار بود. دنبال زندگی دوید و نیمه پر لیوان را دید. شهرزاد نمادی از عشق و آفتاب بود.
منبع : خبر آن لاین
محمد هاشمی رییس دفتر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به علت سکوت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در برابر هجمه ها اشاره کرد وگفت: بدلیل اینکه گوش شنوایی وجود ندارد ایشان سکوت پیشه کرده اند . ضمن اینکه ایشان همیشه گفته اند که جان و اعتبار وآبروی من در برابر اعتلای نظام هیچ ارزشی ندارد و آن را حاضرم برای بقای نظام بدهم که تاریخ هم این ادعا را ثابت کرده است. از آن گذشته قرآن هم مومنین را به صبر وسکوت دعوت کرده است.
وی در مورد سکوت رئیس مجمع تشخیص مصلحت در مورد اتهامهایی که علیه فرزندان ایشان مطرح است، به مهر گفت: هم آیت الله هاشمی رفسنجانی و هم اعضای خانواده ایشان بارها به این تهمتها از راههای گوناگون پاسخ گفته اند ولی عده ای زیربار نمی روند. در حقیقت این سناریویی برای حذف و بدنام کردن آیت الله هاشمی رفسنجانی است.
محمد هاشمی افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی جزو خاکریزهای اول نظام بوده وخواهند بود و هم اکنون بسیاری از دلسوزان نظام ایشان را مانع تهاجم به اصل نظام می دانند و افرادی که دانسته و ندانسته و بدون اینکه جرمی د دادگاه صالحه اثبات شده باشد به ایشان وخانواده شان تهمت زده وتوهین می کنند تیشه به ریشه نظام می زنند.
وی با اشاره به جایگاه نظارت درکشور، اظهار داشت: حیطه نظارت در نظام های مختلف متفاوت است، مثلا در برخی از نظام های برنامه محور، قوانین و نهادهای نظارتی وجود دارد که نظارت در این نظام ها متفاوت ازنظام های دیگری است که براساس برنامه عمل نمی کنند و قانون محورند.
وی نظام جمهوری اسلامی ایران را نظامی کامل وجامع دانست که مانند نظام های مذکور هم برنامه محوراست وهم قانون محور.
ضرورت تقویت جنبه نظارتی برنامه پنجم توسعه کشور
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید براینکه باید جنبه نظارتی برنامه پنجم توسعه کشور تقویت شود، گفت: هرقانونی که در مجلس تصویب و توسط دولت اجرا می شود، سازمانهای نظارتی هم باید نسبت به اجرای کامل وصحیح آن قانون، نظارت لازم را اعمال کنند تا تخطی از آن صورت نگیرد.
وی عملکرد دستگاههای نظارتی موجود در کشور را موازی یکدیگر ندانست و گفت: حیطه کاری دستگاههای نظارتی کشور مشخص است اما مشترک نیست، همچنین این دستگاهها براساس وظیفه ذاتی خود ویا براساس شکایت انجام شده بصورت موردی نظارتشان را اعمال می کنند.
هاشمی با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی علاوه بر قانونگذاری وظیفه نظارت هم برعهده دارد، عنوان کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام هم مانند مجلس بر اجرای سیاستهای کلی که خود تصویب می کند نظارت می نماید ودرحوزه های دیگر دخالت نمی کند.
مردم نامحرم نیستند
وی در ادامه با تاکید براینکه در جمهوری اسلامی ایران اصلی بنام شفاف سازی وجود دارد، گفت: مردم نامحرم نیستند وباید از وقایعی که در کشور رخ می دهد آگاه باشند. ضمن اینکه رسانه ها هم آئینه تمام نمای رویدادهای مختلف برای افکار عمومی در جامعه باشند.
رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: براین اساس رسانه ها باید رویدادهای مختلف جامعه را شفاف و صادقانه بدون تحریف ویا سانسور به نفع جناحی خاص، جهت تنویر افکارعمومی منعکس کنند. که البته باید گفت که تنها رسانه ها در انعکاس بد اخبار قصور ندارند بلکه برخی دستگاهها هم در دادن اطلاعات غلط به رسانه ها مقصرند.
برخی رسانه ها بی تقوایی می کنند
وی با اشاره به اخبار کذب و منفی برخی از رسانه ها، عنوان کرد: با کمال تاسف باید بگویم که هم اکنون برخی از رسانه ها بی تقوایی می کنند و به جای اطلاع رسانی بیطرفانه با ایجاد جنگ روانی فضای اتهام زنی را درجامعه بوجود آورده اند.
رئیس اسبق سازمان صدا وسیما در ادامه به دستگاه نظارتی سازمان صدا وسیما اشاره کرد و افزود: دستگاه نظارتی که درسازمان صداوسیما وجود دارد ، برعملکرد و برنامه های این سازمان ازنظر رعایت شئونات اسلامی درابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی وفرهنگی-هنری نظارت می کند تا انحرافی صورت نگیرد.
صدا و سیما گزارش عملکرد بدهد
وی با بیان اینکه تاکنون گزارش نظارتی ازعملکرد سازمان صداوسیما در رسانه ها مشاهده نشده است، تا براساس آن بتوان فهمید که رسانه ملی از سیاستهای تعیین شده خود عدول کرده یا نه، یادآور شد: اما درزمانی که من ریاست سازمان صدا وسیما را برعهده داشتم مرتبا گزارش های نظارتی از عملکرد سازمان در رسانه ها منتشرمی شد.
هاشمی درادامه به مسائل و برخی نکات مطرح شده در خصوص خانواده آیت الله هاشمی رفسنجانی اشاره کرد وافزود: حذف آقای هاشمی از نظام و انقلاب یک سناریوی قدیمی است. از اول انقلاب همواره برخی از افراد وخانواده ها بدلائل مختلف مورد بغض وکینه عده قلیلی واقع شده بودند.
مسئولین به هاشمی اتهام نزنند
وی گفت: در اوایل انقلاب منافقین، خارج نشینان ضد انقلاب و سلطنت طلبان معاند آیت الله هاشمی رفسنجانی را مورد هجمه خود قرار می دادند. اما متاسفانه اکنون افرادی که در حکومت ونظام مسئولیت دارند به آیت الله هاشمی رفسنجانی اتهام می زنند و برخی رسانه ها نیز بدون توجه به توصیه های رهبر معظم انقلاب آنها را بدون هیچ ابایی منتشر می کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : در حقیقت اکنون دوجریان غالب در کشور وجود دارد که یکی از آنها به گفته دبیرکل حزب موتلفه بدنبال حذف هاشمی است و دیگری درپی ایفای نقش ایشان بعنوان واسطه برای ایجاد وحدت وانسجام در نظام است.
منبع : خبر آن لاین