دسته
وبلاگهاي برگزيده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1812337
تعداد نوشته ها : 1695
تعداد نظرات : 564
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
موسوی: در مسیر مردم حرکت می‌کنم
«حیات نو» نوشت: نخست وزیر دوران دفاع مقدس در مصاحبه‌اى که فیلم آن دیروز روى سایت‌‌هاى اینترنتى قرار گرفت، به برخى سوالات درباره حوادث و شرایط پس از انتخابات پاسخ داد.

ماجراى وحدت ملی
مهندس موسوى در پاسخ به سوالى پیرامون طرح وحدت ملى گفت: این اصطلاح به اشکال گوناگونى مطرح مى‌شود که خوب است این موضوعات از همدیگر تفکیک شود. من در دیدارى که با نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس داشتم، بحث وحدت ملى را مطرح کردم که در آنجا قصد من از این اصطلاح بیشتر اشاره به یک حس و اراده جمعى بود که در طول انتخابات تشکیل شد که براساس پیوند با میراث تمدنى و منافع ملى خودمان در جهت سعادت و پیشرفت کشور بود و منظرى که براى آینده گشوده مى‌شد اهمیت پیدا مى‌کرد و همه شاهد بودیم که علاقه‌اى در این باره در کشور ایجاد شده بود. گمان مى‌کنم حتى با توجه به مسائل بعد از انتخابات این سرمایه همچنان باید حفظ شود و سعى شود که تقویت شود، وحدت ملى از این لحاظ فوق‌العاده براى ما مهم است و همه باید روى آن تکیه کنیم. در این جا منظور از وحدت، وحدت بین همه اقشار است روشنفکران و مردم، دانشجویان با مردم و قومیت‌هاى مختلف با هم و فرهنگ‌هاى مختلف . در آستانه انتخابات زنجیره سبزى که میدان تجریش را به میدان راه‌آهن جوش داد یکى از بهترین مظاهر وحدت بود که همه اقشار مردم در آن شرکت کردند و این مسأله در سراسر کشور ما موج پیدا کرد و براساس چنین تصورى ایده راه سبز امید شکل گرفت. منتها غیر از این موضوع مسأله وحدت ملى در معانى دیگرى هم بکار گرفته شد که بعد از مشکلات و مسائلى که در کشور پیش آمد که همگى به خوبى به آن وقوف داریم یک عده‌اى با انگیزه‌هاى گوناگون و گاه با انگیزه‌هاى خیر به دنبال این بودند که آیا مى‌شود در گفت‌وگوهاى افراد سیاسى دامنه تنش‌ها را کم کردیا نه؟

خاطره‌اى از امام
در این باره یک طرحى آقاى ‌هاشمى ‌رفسنجانى داشتند یک موقعى هم بحث این شد که آیت‌الله مهدوى کنى در این باره نظریاتى دارند، کلا افراد گوناگونى در این باره اظهارنظر کردند. آنچه در این جا مهم است اینکه بنده تا به حال در این رابطه اظهارنظرى نکرده‌ام.
منتها با توجه به شایعاتى که از بحث‌هایى در این باره مطرح است من یک خاطره‌اى از حضرت امام دارم که نقل مى‌کنم، نکته‌اى در آن هست که بنده براساس آن عمل مى‌کنم. بر سر مسأله مک فارلین که بحرانى ایجاد کرد و مردم هنوز نمى‌دانستند که مک فارلین به ایران آمده یا چه اتفاقى افتاده، اینکه آیا ایشان محرمانه به ایران آمده و برگشته. این موضوع اولین بار در یک روزنامه سوریه‌اى مطرح شد و در اینجا در بحثى که در میان سران سه قوه شکل گرفت، گفته شد که این مسأله به داخل کشور هم کشیده خواهد شد و با توجه به حسى که به مسأله رابطه با آمریکا و گفت‌وگو با آمریکا وجود داشت طبیعى است که بحرانى را در داخل کشور ایجاد کند، روساى سه قوه که بنده هم در خدمتشان بودم به اتفاق رفتیم خدمت حضرت امام (ره) و با ایشان صبحتى داشتیم. وقتى این مسأله براى ایشان توضیح داده شد که چگونه، چطور و به چه دلیلى اصلا این فرد با چه گروهى آمدند و رفتند و نتیجه چه بود و گفته شد که این مسأله در یک روزنامه لبنانى یا سوریه‌اى مطرح شده و به ایران هم خواهد کشید، ایشان فرمودند که بروید و به مردم این مسأله را بگویید، مردم باید در جریان باشند و یک مقدارى هم بحث کردند در این رابطه. وقتى که مى‌خواستیم بلند شویم ایشان یک جمله فرمودند که همیشه به عنوان یک جمله طلایى و مهم در ذهن بنده مانده است. ایشان فرمودند؛ هیچ موقع کارى نکنید که نتوانید به مردم توضیح بدهید. که بنده این مسأله در ذهنم باقى مانده است. براى همین اگر گفت‌وگویى باشد، صحبتى باشد، بحث و موضوعى باشد طبیعتا به عنوان یک همراه این جریان عظیم با مردم آن را در میان خواهم گذاشت و چیزى نخواهد بود که نتوانم از آن دفاع کنم.

مشکلات رسانه هاى ما
طبیعى است که در این رابطه با توجه به ضعفى که رسانه‌هاى ما دارند و بر علیه راه سبز امید فعالیت مى‌کنند و ما رسانه رسمى‌ نداریم و تمام رسانه‌هاى ما محدود شده است، خبرهایى که در این رابطه یا مسائلى شبیه به این منتشر مى‌شود خوب است که مردم به این که خود این رسانه‌ها متعلق به چه جناحى هستند و با چه قصدى این اخبار را منتشر مى‌کنند، ان‌شاءالله توجه خواهند کرد. این مى‌تواند به همه ما کمک کند که در یک فضاى اندیشمندانه و پر از ارزش‌هاى مورد اعتقاد خودمان حرکت کنیم.

تماسى با من گرفته نشده است
وى درباره دیدارهاى صورت گرفته گفت: البته من در جریان پیشنهادى که آقاى ‌هاشمى ‌رفسنجانى در نماز جمعه مطرح کردند و بعد پیشنهاداتى که تعدادى از اعضاى مجمع تشخیص مصلحت نظام به ایشان کردند، هستم و همچنین از طریق رسانه‌ها در جریان صحبت‌هایى هستم که انتساب داده مى‌شود که حضرت آیت‌الله مهدوى کنى و دیگران مطرح کرده‌اند و گاهى هم دیده‌ام که دیگران و افرادى با نیت‌هاى خیر چنین مسأله‌اى را مطرح مى‌کنند، ولى تماس مستقیمى ‌در این رابطه با بنده گرفته نشده و نه نامه‌نگارى صورت گرفته و نه مذاکره رسمى‌ در این رابطه گرفته است. کلا در این رابطه کارى انجام نشده است.

همراه ملت هستیم
ملت ما یک حرکت بزرگى را شروع کرده و ما هم همراهش هستیم که ان‌شاءالله در همین جهتى باشم که مردم در آن حرکت مى‌کنند. اگر دقت شود اوایل این اتفاقاتى که در کشور افتاد بحث بود که چگونه باید حرکت کنیم و جواب ما چه باید باشد که از دستاوردهاى بزرگ انتخابات و انقلاب اسلامى ‌بتوانیم بهره مند باشیم و آنها را ادامه بدهیم. در این باره بحث حزب و جبهه و گروه‌هاى مختلف شد که مبارزات سیاسى تعریف شده در کشور یا در جهان مطرح بوده است، ما فکر کردیم که آن نمى‌تواند مقصود و اهداف ما را برآورده کند و با تجربیات خود انتخابات خیلى همخوانى ندارد البته آن تجربیاتى که باهمدیگر داشتیم.

هرکس هراندازه که مى تواند
در این انتخابات ما دیدیم که خانواده‌ها، گروه‌هاى سیاسی، مذهبی، هنری، فرهنگى و هرکس در هرجایى که هست به شیوه خودش و بنا بر توانایى خودش کمک رساند و در این رابطه وارد این حرکت شد، در حقیقت دنباله همان بحثى است که داشتیم و مطرح شد که هر شهروند یک ستاد چنین کارى بصورت شبکه‌اى در کشور صورت گرفت. قدرت این حرکت هم از همین مسأله نشات مى‌گرفت نه از یک حرکت حزبی، البته به این معنى نیست که احزاب موثر نبودند یا موثر نخواهند بود، نه آنها جایگاه خودشان را دارند و فوق‌العاده جایگاهشان ضرورى است و ضرورت دارد که آنها هم همچنان فعالیت‌هاى خودشان را داشته باشند. ولى براى ادامه این راه و رسیدن به اهداف و آرمان‌ها که تحت عنوان «ایران پیشرفته» مطرح شده است در جهت برآورده کردن خواسته‌هاى مردم و در حقیقت استیفاى حقوق مردم، ما فکر کردیم که مسأله خیلى با بازتابى گسترده‌تر با توجه به تجربه انتخابات مى‌خواهد پى گرفته شود، که همانطور هم شد و همین طور هم اعلام شد. در چنین نگاهى مهم نیست که هر کس چه قدر کمک مى‌کند، به چه شیوه‌اى کمک مى‌کند، اصل این است که یک اراده و نیت همگانى در سطح کشور ایجاد شده و بشود، حتى در یک خانواده و یک فرد بتواند به تنهایى تا برسد به احزاب و گروه‌ها و تشکل‌هایى که سابقه دارند هر کس در چارچوب فعالیت‌هاى خود که در حال انجام است و با آن زندگى مى‌کند به این حرکت عظیم کمک برساند. بنده همیشه اعتقاد داشتم یک آدم روشن دلی، پیرزنى یا پیرمردى فردى که اصلا به هیچ نوعى نمى‌تواند در این فعالیت‌ها شرکت داشته باشد در گوشه خانه‌اش یک دعایى مى‌کند ما این را به عنوان یک فعالیت در داخل این شبکه قلمداد کنیم تا برسد به فعالیت‌هایى که سازمان یافته و منظمى‌ که هست.

فراتر از احزاب،به گستردگى یک شبکه
امروز ما شاهد این هستیم که به صورت غیرعادى و استثنایى خلاقیت‌هاى هنرى در میان گروه‌ها و دسته‌هاى هنرى صورت مى‌گیرد، اینها هیچ کدام تابع یک حرکت حزبى نیست ولى متعلق به یک شبکه گسترده اجتماعى است، ما تعداد کلیپ‌ها و سرودهایى که داریم در این مدت ساخته شده و تعداد طرح‌هایى که در این مدت نقاشى شده، کاریکاتورهایى که داریم در این مدت کشیده شده اصلا با هیچ دوره تاریخى کشورمان قابل قیاس نیست و در حقیقت آنها هستند که محتواى گفت‌وگو و حرکت این موج و این راه عظیم را هدایت مى‌کنند و پیش مى‌برند. این کار در داخل یک حزب صورت نگرفته است گاهى سه یا دو هنرمند باهم و یا در دسته‌هاى بزرگ‌تر و کوچک‌تر در گوشه و کنار کشور و حتى در خارج از کشور به این راه کمک رسانده‌اند. همچنین گروه‌هاى مذهبى هستند، هیئت‌هاى مختلف، هیئت‌هاى خیریه و دسته‌هاى سیاسى و غیره.

توقف پذیر نیست
در حقیقت در اینجا تلاش سیاسى تبدیل به یک زندگى شده است، زندگى که ادامه دارد و هیچگاه توقف‌پذیر نیست، این طور نیست که بشود آن را در یک نقطه‌اى متوقف کرد. به همین دلیل این حرکت یک حرکت آسیب‌ناپذیر هم هست و در یک فضاى گفت و گوى همگانى هم این حرکت‌ها تسریع مى‌شود مسیرش و پیش مى‌رود. از این لحاظ رسانه‌ها اهمیت فوق‌العاده‌اى دارند و زحمتى که کسانى در رسانه‌هاى ما مى‌کشند قابل تقدیر است و بنده همین جا باز هم توصیه مى‌کنم با توجه به اینکه ما هیچ وسیله‌اى را در اختیار نداریم به این ابزار و وسیله بیشتر توجه شود و از امکاناتش بیشتر استفاده شود، این معجزه‌اى است که ما در طول انتخابات و بعد از انتخابات دیده‌ایم که باید با توجه به موقعیتى که داریم از این وسیله استفاده کنیم. طبیعتا فضاى زندگى‌هاى فردى و اجتماعى را از طریق رسانه‌ها به هم پیوند مى‌دهیم و یک حرکت عظیم و گسترده و قابل دوامى‌ را ایجاد مى‌کنیم.یکى از دلایل تداوم همین حرکت به نظر بنده همین قضیه است که متعلق به یک گروه اندک یا حزب و یا جریان مبارزه با تمام ابعاد و جزئیات نیست بلکه یک جریانى است آمیخته با آرمان‌ها و آمال و شیوه زندگى خود مردم. ما مى‌خواهیم از تفسیر این آیه‌اى که «خانه‌هاى خود را قبله قرار دهید» الهام گرفته و این طور باشد که مردم در رجوع به شبکه وسیع اجتماعى و این تشکل‌هاى ریز و درشت خودشان که هر کدام ما در آنها چندین سهم و شرکت داریم در حقیقت این حرکت شکل و ادامه پیدا کند.میر حسین موسوى درباره راه حل هاى بحران اخیر گفت: تا هنگامى‌که مسأله بحران و مشکل در کشور قبول نشود، تا هنگامى‌که مردم کثیر و اکثریت مردم اغتشاشگر نامیده بشوند، تا موقعى که مردم به حساب نیایند، راه حل جامعى براى رفع مشکل پیدا نخواهد شد.
براى همین وحدت ملى در معناى دومى‌که بنده ذکر کردم که فعالیت‌ها و دسته‌ها و گروه‌ها مى‌کنند در این رابطه که برخى با نیت خیر است فکر مى‌کنم که این مسأله ضرورت دارد که در هر حرکتى به مردم احترام گذاشته بشود، اکثریت مردم رانده نشوند، مردم همه با همند حتى آنهایى که عقاید دیگرى دارند، این تفکیک و تجزیه را ما مى‌کنیم و متاسفانه مردم را از همدیگر جدا مى‌کنیم. اصل این است که به مردم احترام گذاشته شود، عقایدشان قبول شود و این اصل که همه ما باید به قانون اساسى برگردیم آن موقع راه‌حل خیلى راحت پیدا مى‌شود .
منبع : تابناک

دسته ها : گفتگو - سیاسی
سه شنبه بیست و هشتم 7 1388
X