به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس، برندگان نخستین جشنواره فیلمهای تلویزیونی به شرح زیر و در بخشهای مختلف معرفی شدند:
- جایزه بهترین چهرهپردازی ، به آقای بابک شعــاعی برای فیلم «تنهـایـی» و خانم مریم دوستی برای فیلم «آخرین گره خورشید»
- جایزه بهترین جلوه های ویژه به آقای جواد شریفی برای فیلم «عملیات پایتخت»
- جایزه بهترین طراحی صحنه به آقای محسن نوروزی برای فیلم «لرزش زندگی»
- جایزه بهترین طراحی لباس به آقای داریوش پیرو برای فیلم «تنهایی» و «خواب زمین»
- جایزه بهترین موسیقی به آقای علیرضا کهندیری برای فیلم «عبور از شب»
- جایزه بهترین صداگذاری به آقای مهدی صادقی برای فیلم «لرزش زندگی» / لوح تقدیر به آقای آرش قاسمی برای فیلم عبور از «شب»
- جایزه بهترین صدابرداری به آقای امیر پرتوزاده برای فیلم «لرزش زندگی»
- جایزه بهترین نورپردازی به آقای رضا رخشان برای فیلم «مهمانخانهای در برف»
- جایزه بهترین تصویربرداری به آقای سهیل نوروزی برای فیلم «آخرین گره خورشید»
- جایزه بهترین تدوین به آقای علی ژکان برای فیلم «تصادف»
- جایزه بهترین بازیگر نقش دوم مرد به آقایان: سعید پورصمیمی و مالک سراج برای بازی در فیلم «آخرین گره خورشید» / لوح تقـدیر این بخش به آقای شاهین غلامرضایی برای فیلم «عمه ماه منیر» / لوح تقدیر دیگر این بخش به هنرمند پیشکسوت آقای سعدی افشار برای حضور در فیلم «به جا مانده»
- جایزه بهترین بازیگر نقش دوم زن به خانمها ژاله صامتی برای فیلم «دماغ» و شهره سلطانی برای فیلم «زنی از کوچه پشتی»
- جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد به آقای مهدی هاشمی برای بازی در فیلم «وقت اضافه» و شهاب حسینی برای بازی در فیلم «تنهایی»
- جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن به خانمها: رویا تیموریان برای بازی در فیلم «تنهایی» و پریوش نظریه برای فیلم «فراموشی» / لوح تقدیر به خانمها نیلوفر پورمهدی برای فیلم «روجا» و سهیلا گلستانی برای فیلم «دمـاغ»
جایزه ویژه هیات داوران بهخاطر موضوعِ نگاه به مسئله ملی:
- علیرضا بذرافشان، سارا خسرو آبادی و حسین ترابنژاد برای فیلمنامه «لرزش زندگی»
- فلورا سام برای فیلمنامه «حماسه ماندگار»
- چیستا یثربی برای فیلمنامه «ماه از روی سکو»
- محمد سلطانی برای فیلمنامه «عملیات پایتخت»
- آقای رضا بهشتی و پریسا عشقی برای فیلمنامه «قهوه اسپرسو»
- علیرضا محمودی و همایون اسعدیان برای فیلمنامه «آخرین گره خورشید»
- جایزه ویژه هیأت داوران به مدیر فیلمهای تلویزیونی شبکه یک سیما آقای مسعود صباح به خاطر تولید 120 فیلم تلویزیونی در 3 سال و بیشترین نامزد در جشنواره.
- جایزه بهترین کارگردانی به آقایان فرزاد موتمن برای فیلم «دماغ» و اسماعیل فلاحپور برای فیلم «عبور از شب»
- جایزه بهترین فیلم تعلق میگیرد به آقای اکبر تحویلیان برای فیلم «لرزش زندگی» و آقای بهروز مفید برای فیلم «در همین نزدیکی»
- جایزه بهترین فیلمنامه به آقایان: علیرضا محمودی و همایون اسعدیان برای فیلمنامه «آخرین گره خورشید»
به گزارش فارس، از حواشی مراسم پایانی جشنواره فیلمهای تلویزیونی میتوان به پخش کلیپ «ایران ایران» با صدای رضا رویگری اشاره کرد که در ادامه پخش آن، ضرغامی به خاطر اجرای ترانه این کلیپ با اهدای لوح یادبود و هدایایی از رویگری قدردانی کرد.
در بخش دیگری از مراسم شهاب حسینی که در سریال «شوق پرواز» در نقش شهید بابایی ایفای نقش میکند، هدیه خود را برای ایفای نقش در تلهفیلم «تنهایی» به عنوان بهترین بازیگر مرد، به همسر شهید بابایی اهدا کرد.
این حرکت با استقبال حاضران در سالن روبهرو شد و جمعیت حاضر چند دقیقهای ایستاده به تشویق «شهاب حسینی» پرداختند.
منبع :خبر آن لاین
دقیقه از سریال برپا شد؟
برای 45 دقیقه! یعنی یک قسمت از سریال. یک ماه فیلمبرداری برای 50 دقیقه.
تهیهکننده بخش آمریکا چه کسی بود؟
خود آقای جوزانی.
پس برای ایشان هم هزینه کردن برای چنین مواردی سخت بوده؟
حتما. چون هرکدام از آن کاروانها روزی چند 100 دلار اجاره داشت اما بالاخره ما باید فرهنگسازی کنیم. چرا فقط درباره دستمزد بازیگران صحبت میشود و چرا هروقت موضوع کم میآورید، به سراغ دستمزد بازیگرها میروید؟! دستمزدی که قابل مقایسه با دستمزد کلانی که بازیگران آمریکا یا حتی هندوستان میگیرند، نیست. متاسفانه آدمها فقط این وجه را میبینند.
برگردیم به «در چشم باد». وقتی در آمریکا بودید «در چشم باد» را پیگیری میکردید؟
بله، از طریق اینترنت دنبال میکردم. چیزی که جالب است بگویم این است که قصه از ابتدا به این شکل نبود، از فلاشبکهای آمریکا شروع میشد. چون کار به تعویق افتاد، مجبور شدیم پخش را شروع کنیم و بعد سکانسهای آمریکا را بگیریم.
هفته پیش در سکانسی از بلندی افتادید، راجع به آن توضیح دهید!
اتفاقا آن سکانس بداهه بود.
یعنی واقعا از ارتفاع افتادید؟
بله. زیر من یک کاناپه بود. شاید هم بهتر باشد بگویم یک تخت روحوضی و از آن ارتفاع پایین افتادم. قرار بود چنین صحنهای را در گورستان داشته باشیم ولی در گورستان نمیشد. به همین دلیل در این سکانس من به آقای جوزانی گفتم، فکر نمیکنید خوب باشد که اینجا من بیفتم؟ که ایشان هم استقبال کرد. من هم بدون هیچ فکری افتادم. بعد از کار، آقای نیکپور خیلی من را دعوا کرد و مدام به من میگفتند از اینکه گردن یا کتفت بشکند نمیترسیدی؟ فقط کمی گردنم درد گرفت.
کار آقای جوزانی چه تفاوتی با دیگر کارهایتان داشت؟
از این لحاظ که توانستیم وارد عرصه بینالمللی شویم و حضور بینالمللی را هم تجربه کنیم بسیار لذتبخش بود. ضمن اینکه در ردههای سنی مختلفی نقش بازی کردیم. این تجربه و همکاری بسیار خوب و لذتبخش بود. شاید در وهله اول حضور کوچکی در این مجموعه بزرگ بازیگران را بترساند اما دیدید که همه آمدند و کار را هم قبول کردند. چون کار یک کار ملی است و همه مثل من به آن نگاه کردند. همه دستبهدست هم دادند تا یک کار ملی و فاخر ساخته شود. کاری که بر مبنای مستندات تاریخی باشد و ماحصل آن چیزی است که روی آنتن میبینید. در سه مقطع زمانی و سه جنگ که ایران درگیر آن بوده را نشان میدهد.
پیری خودتان را وقتی دیدید، چه احساسی پیدا کردید؟
اولین چیزی که گفتم این بود که چقدر شبیه مادرم شدم (خنده) خیلیها هم این را گفتند.
طبیعی بود؟
تقریبا. شاید میشد بهتر از این باشد ولی بهترین Option موجود بود. بسیار سخت است دورانی را که تجربه نکردی بخواهی تجربه کنی. ضمن اینکه فخرالسادات در دوران پیری عالی نبود و به لحاظ روحی شرایط سختی را میگذراند. من باید اکتهای خاصی میداشتم و دلم میخواست جوری بازی کنم که برای تماشاگر این پیری باورپذیر باشد و با خودش فکر نکند که بهزور گریم پیر شده است.
منبع : فرارو
وطن امروز نوشت:
براساس استدلال طرحکنندگان این شایعه، فلاحیپور از بزرگنمایی بازیگران «دلنوازان» شاکی بوده و ادعا کرده که حرمت بازیگری او در نگارش فیلمنامه این مجموعه نادیده گرفته شده است و تنها چیزی که در این سریال به چشم میآید بازیگران جوان آن هستند(!!) احتمالاً بر همین اساس هم پرویز فلاحیپور با گروه قطع همکاری کرده و از ادامه حضور در پروژه انصراف داده است.
همچنین بودند کسانی که همین خبر را به اختلافات مالی بر سر دستمزد، مستدل کرده و آن را موجب دلگیری فلاحیپور از «دلنوازان» دانستند. یکشنبهشب و با پایان ناگهانی کاراکتر «جهان» در داستان «دلنوازان» و کشته شدن او احتمال صحت این شایعات و اختلافات در ذهن مخاطبان قوت گرفت و حتی برخی پایان سریال را متأثر از این حاشیهها و زودتر از موعد مقرر دانستند، اما اصل ماجرا گویا صورت دیگری داشته است.
پرویز فلاحیپور در گفتوگو با «وطن امروز» درباره کشته شدن «جهان» در سریال و پایان نقشش میگوید: من متاسفانه چند هفتهای است مبتلا به آنفلوآنزای نوعA شدهام و حال خیلی بدی دارم. اصلا در شرایطی نبودم که بخواهم بازی در این مجموعه را ادامه دهم. من حتی در پاسخ به اصرارهای پیاپی آقای مهام (تهیهکننده مجموعه) مبنی بر ادامه حضورم در سریال، به ایشان گفتم بیایند حال مرا ببینند، من تمام بدنم درد میکرد و قادر به حرکت نبودم و به خاطر تزریق انواع و اقسام آمپولها تمام دستم سوراخسوراخ شده بود! بازیگر نقش«جهان» در پاسخ به این سؤال که آیا از ابتدا قرار بود جهان کشته شود یا این تغییر در پایانبندی به دلیل وضعیت او بوده است، گفت: پایان نقش من به شکل دیگری بود و قرار نبود که در نهایت کشته بشوم، اما روال عادی داستان در نسخه فعلی تغییر چندانی نکرده است.
وی درباره حضور پررنگتر بازیگران جوان و نقش بیشتر آنها نسبت به بازیگران پیشکسوت در مجموعه که برخی آن را محور اختلافش با گروه تولید «دلنوازان» اعلام کرده بودند هم گفت: من از حضور جوانان در این سریال راضی هستم و به نظرم حدیث میرامینی و شاهرخ استخری حضور خیلی خوبی داشتهاند.
این حرفها که درباره من گفته شده ساخته ذهن و توهم یک سری افراد است که من اصلا نمیدانم از کجا این حرفها را درمیآورند. اصلا چرا من باید در اینباره حساسیت از خودم نشان دهم، من که اسمم اول عنوانبندی آمده و عملا نقش یک سریال هستم. با وجود تمام این اظهارات اما فلاحی پور به طور قاطع وجود اختلافات را رد نکرد و چنین اختلاف سلیقههایی را طبیعی دانست و گفت: من برای شخصیتپردازیها با عوامل کار اختلاف سلیقه داشتم اما این اختلاف سلیقه دلیل بر دعوا و درگیری نیست. آقای سهیلیزاده از دوستان من است همین طور آقای مهام و محمدی، ما فقط سر شخصیتپردازیها با هم مشکل داشتیم و به نظرم این تضارب سلیقهها موجب بهتر شدن کار میشود.
در حال حاضر هم از برخورد مردم و اینکه سریال «دلنوازان» با اقبال عمومی مواجه شده است، خوشحالم. امیدوارم که سلیقه مردم در آینده ارتقا پیدا کند و جایگاه یک سریال را در قیاس با دیگر سریالها بدانند.
10 سینماگر ایرانی به امریکا می روند |
گروه فرهنگی، شیما شهرابی؛ گروهی 10نفره از سینماگران ایرانی از جمله محمدمهدی عسگرپور، ابراهیم حاتمی کیا، رخشان بنی اعتماد و سیدرضا میرکریمی به دعوت آکادمی اسکار از جمعه هفته آینده در برنامه بررسی سینمای ایران در امریکا شرکت می کنند. این اتفاق در حالی رخ می دهد که چندی پیش اعضای هیات رئیسه آکادمی اسکار به دعوت خانه سینما برای برگزاری کارگاه های تخصصی به ایران سفر کردند. سفر این افراد با اعتراض معاون هنری رئیس جمهور که در دولت اخیر بر مسند معاونت سینمایی وزارت ارشاد تکیه زده است، روبه رو شد. شمقدری که در اوج اختلاف با جعفری جلوه معاونت سینمایی دولت نهم قرار داشت وزارت ارشاد را در تصمیم گیری خانه سینما درباره دعوت از این افراد مقصر دانست و اعضای آکادمی اسکار را منتسب به نظام سرمایه داری و سیاسی هالیوود دانست که در آن فیلم های ضدایرانی ساخته می شود. دامنه اعتراضات او فراتر هم رفت تا جایی که مجلسیان حامی رئیس دولت که حرف های معاون فرهنگی را هم راستا با ایده و دیدگاه احمدی نژاد می دانستند سه وزیر ارشاد، اطلاعات و امور خارجه را برای پاسخ درباره حضور این افراد که شمقدری آنها را هالیوودی ها می خواند به مجلس فراخواندند. واکنش ها و اعتراضات اصولگرایان مجلس و معاونان رئیس دولت و هنرمندان هم نظرشان به سفر اعضای آکادمی اسکار تا جایی ادامه پیدا کرد که سید گانیس رئیس آکادمی اسکار در یکی از کارگاه های تخصصی گفت؛ «ما برای سیاست به ایران نیامده ایم بلکه برای کار فرهنگی به ایران آمده ایم. ما نمایندگان هالیوود نیستیم، ما نمایندگان آکادمی اسکار هستیم.» حالا و در آستانه نشستن شمقدری بر صندلی معاونت سینمایی قرار است عده یی از سینماگران ایرانی به دعوت آکادمی اسکار که اعضای سفرکرده اش به ایران با تمام حرف و حدیث های شنیده شده خاطرات و لحظات جالبی را از سفر به ایران در سایت رسمی آکادمی اسکار ثبت کردند به امریکا بروند. آنها برای شرکت در برنامه «از نزدیک و شخصی؛ فیلمسازان ایرانی از زبان خودشان» که با همکاری آکادمی اسکار و آرشیو فیلم و تلویزیون یوسی ال ای در سالن جیمز بریج برگزار می شود، سفر می کنند. در این برنامه قرار است پس از نمایش هشت فیلم از سینمای امروز ایران، جلسه بحث و بررسی با حضور یک یا چند نفر از عوامل هر فیلم برگزار شود. محمدمهدی عسگرپور، ابراهیم حاتمی کیا، سیدرضا میرکریمی، رخشان بنی اعتماد، امین تارخ، فرهادی توحیدی، فاطمه معتمدآریا، مجتبی راعی، علیرضا رئیسیان و مجتبی میرتهماسب سینماگرانی هستند که به نمایندگی از سینمای ایران در برنامه «از نزدیک و شخصی» شرکت و سینمای ایران را به مخاطبان امریکایی معرفی می کنند. به گزارش مهر برنامه سینماگران ایرانی در طول این سفر به این شرح است؛ نخستین جلسه این برنامه ساعت 30/19 به وقت محلی روز جمعه نهم اکتبر با حضور تمام سینماگران ایرانی برگزار می شود و بعد از آن فیلم سینمایی «به همین سادگی» به نمایش درمی آید. در نشست نقد و بررسی این فیلم میرکریمی حضور خواهد داشت. مستند «بانوی گل سرخ» هم روز شنبه پس از نمایش با حضور میرتهماسب بررسی می شود. «به نام پدر» حاتمی کیا هم همان روز پس از مستند 40 دقیقه یی «بانوی گل سرخ» به نمایش درمی آید و با حضور فیلمساز شاخص سینمای جنگ مورد بررسی قرار می گیرد. روز یکشنبه 11 اکتبر نوبت به نمایش فیلم سینمایی «سفر به هیدالو» می رسد که در جلسه بحث و بررسی پس از آن راعی حضور خواهد داشت. برنامه «از نزدیک و شخصی؛ فیلمسازان ایرانی از زبان خودشان» روز پنجشنبه 15 اکتبر با نمایش «مادر» زنده یاد علی حاتمی در لینوود دان تیه تر آکادمی اسکار ادامه می یابد که در نشست پس از آن امین تارخ بازیگر فیلم شرکت می کند. همان روز «پرونده هاوانا» هم به نمایش درمی آید و در نشست نقد و بررسی آن رئیسیان و توحیدی کارگردان و نویسنده حضور می یابند. این برنامه روز جمعه با نمایش دو فیلم دیگر در لینوود دان تیه تر آکادمی اسکار به پایان می رسد؛ ابتدا «گیلانه» که با حضور بنی اعتماد و معتمدآریا کارگردان و بازیگر نقد و بررسی می شود و در نهایت هم «هفت و پنج دقیقه» به نمایش درمی آید و با حضور عسگرپور و توحیدی کارگردان و نویسنده مورد بررسی قرار می گیرد. سایت آکادمی اسکار در توصیف سینمای ایران چنین نوشته است؛ سینما در ایران- سرزمین شاعران و داستانسرایان- تاریخی طولانی و تاثیرگذار دارد. جامعه بزرگ و تثبیت شده هنرمندان سینمای ایران امروز در تهران و دیگر نقاط فعالیت می کنند و مهارت های فنی و شیوه روایت شاعرانه آثار آنان از سوی مخاطبان و جشنواره های سینمایی تحسین شده است. فیلمسازان جوان و ساختارهای متفاوت روایی هم در سینمای ایران ظهور کرده اند. یکی از قدیمی ترین جشنواره های سینمایی ایران در امریکا در یو سی ال ای برگزار می شود اما جلسه های نمایش فیلم به ندرت با حضور فیلمسازان همراه بوده است. این برنامه فرصتی است برای نمایش فیلم و شنیدن روند تولید هر کدام از زبان خالقان آنها. این جملات ستایش آمیز از سینمای ایران حاصل حضور اعضای آکادمی اسکار است که به دعوت خانه سینما به ایران سفر کردند و در کارگاه های تخصصی چند فیلم ایرانی را تماشا کردند و به بحث و بررسی آن پرداختند. بسیاری با رسیدن سمت معاونت سینمایی به جواد شمقدری و مطرح شدن نام هایی چون علیرضا سجادپور و... برای تصدی زیرمجموعه های معاونت سینمایی ارشاد به آغاز درگیری های معاونت سینمایی ارشاد و خانه سینما اشاره کردند. شاید سفر سینماگران به امریکا بار دیگر مورد اعتراض افرادی که آمدن اسکاری ها را به ایران جایز نمی دانستند قرار گیرد. آنها که بحث های سیاسی را به فرهنگ مرتبط می دانستند این روزها در معاونت سینمایی نقش های اساسی تری دارند. پیشنهاد می دهیم قبل از هر تصمیم گیری سری به سایت آکادمی اسکار بزنند و خاطرات خوش سینماگران امریکایی از سفر به ایران و نگاه تحسین آمیزشان به فیلم های ایرانی را بخوانند آن وقت شاید یادشان بیاید تعامل فرهنگی با سینماگران دنیا و آشنا شدن فرهنگ ها خیلی هم به سیاست مربوط نیست. |