آزمون قوه قضائیه
علی مطهری
در چند روز گذشته دو حادثه تلخ اخلاقی اتفاق افتاد که علاوه بر آنکه یک انحطاط اخلاقی برای جامعه ما به شمار میرود، آزمونی است برای مدیریت جدید قوه قضائیه که چگونه با این دو حادثه برخورد میکند، آیا مانند مدیریت قبلی لبخندی ملیح به جامعه تحویل میدهد یا چنان برخورد میکند که لرزه بر اندام شرورانی بیفتد که به دنبال خلق وقایعی مشابه هستند؟
اجمال حادثه اول این است که دو مرد شرور در جنوب تهران زنی 32 ساله را با تهدید چاقو سوار خودروی پراید میکنند و پس از انتقال به قیامدشت در کنار خیابان و داخل خودرو به او تجاوز میکنند. دو شرور دیگر ظاهرا به بهانه نجات آن زن او را به خودرو دیگری منتقل نموده همین کار را تکرار میکنند.
سپس دو نفر از دوستان آنها نیز همین خباثت اخلاقی را مرتکب میشوند، یعنی زنی که عازم منزل یا هر مقصدی بوده است، ناگاه توسط شش مرد مورد تجاوز قرار میگیرد.
خوشبختانه پلیس آن شش شرور را بازداشت میکند و پرونده تشکیل میدهد، ولی معلوم نیست که آیا این حادثه تلخ همانند حوادث مشابه قبلی در پیچ و خم مراحل قضایی به فراموشی سپرده شده و حق آن زن و جامعه نادیده گرفته میشود و حداکثر چند سال بعد مجازات اندکی برای مجرمان تعیین و در گوشه روزنامهای درج میگردد به طوری که دیگر نه خاصیت تسلی بخشی برای مظلوم و بازگرداندن آرامش روانی به جامعه را دارد و نه خاصیت عبرت آموزی برای سایر شروران، یا اینکه مدیریت جدید قوه قضائیه این بار با مجازات سریع مجرمان و با عمل به اصل تشهیر و معرفی این شروران با نام و نام خانوادگی و عکس به جامعه، درسی به یادماندنی به آنها و همکارانشان میدهد؟
همین طور است درباره حادثه دوم که سه شرور وارد خانهای میشوند و در حضور مرد خانواده به همسرش تجاوز میکنند. خوشبختانه این سه نفر نیز توسط پلیس بازداشت میشوند. آنها در بازجویی میگویند مدتی بود که این زن را در محله میدیدیم و از او خوشمان آمده بود، به همین دلیل تصمیم به این کار گرفتیم!
در اینجا نیز باید ببینیم قوه قضائیه چه برخوردی با این افراد میکند، آیا توجهی به حق جامعه و بازدارندگی مجازات آنها خواهد داشت یا با تساهل و تسامح خود موجبات تشویق چنین افرادی را فراهم میکند به طوری که هر شروری با یک محاسبه ساده و ارزیابی سود و زیان این گونه جرمها تصمیم به اقدام بگیرد. باید دید قوه قضائیه همان مقدار که در مورد امنیت سیاسی و حفظ نظام حساسیت به خرج میدهد در مورد امنیت اخلاقی جامعه نیز که یکی از اهداف نظام اسلامی است حساسیت نشان میدهد؟
به هر حال باید منتظر ماند و دید مدیریت جدید قوه قضائیه چگونه از این آزمون بیرون میآید؟ سرفراز یا مانند گذشته مردود؟
مطالب مرتبط
منبع : تابناک