دسته
وبلاگهاي برگزيده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1812137
تعداد نوشته ها : 1695
تعداد نظرات : 564
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

تهران امروز: فرزندسالاری، آفت دو، سه دهه گذشته شده است. همه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها عقیده دارند فرزندانی که کتک می‌خورند، سر به‌راه‌تر از نسل امروز هستند. جالب اینجاست که تحقیقات جدید نشان می‌دهد بچه‌هایی که توسط والدین‌شان تنبیه می‌شوند شادترند و در زندگی آینده خود موفقیت‌های بیشتری کسب می‌کنند.

دانشمندان دریافته‌اند کودکانی که تا سن شش‌سالگی به‌دلیل اشتباهات خود توسط والدین‌شان تنبیه می‌شوند نسبت به کودکانی که هرگز در زندگی خود تنبیه نشده‌اند در مدرسه عملکرد بهتری داشته و نسبت به زندگی آینده خود امید بیشتری دارند. این کودکان همچنین برای انجام کارهای داوطلبانه تمایل بیشتری نشان می‌دهند و برای رفتن به دانشگاه تلاش بیشتری می‌کنند.

این تحقیقات که در آمریکا انجام شده ممکن است باعث ناراحتی و عصبانیت گروه‌های حامی حقوق کودکان شود که به‌شدت در حال تلاشند تا تنبیه کردن کودکان در بریتانیا را ممنوع اعلام کنند. بسیاری از گروه‌های حامی حقوق کودکان اعتقاد دارند تنبیه کردن به‌عنوان یک روش تربیتی سال‌هاست که منسوخ شده و علاوه بر آن ممکن است باعث بروز مشکلات ذهنی بلندمدت در کودکان شود.

اما بسیاری از روان‌شناسان عقیده دارند این تحقیقات نشان می‌دهد که هنوز شواهد و دلایل کافی در مورد شیوه درست تنبیه کردن کودکان به‌دست نیامده و باز هم باید مطالعات بیشتری در این مورد صورت بگیرد. به‌نظر می‌رسد ممنوع کردن تنبیه بدنی به‌طور کامل چندان مفید نباشد. تحقیقات نشان می‌دهد، تنبیه بدنی در صورتی که شیوه منطقی و درستی داشته باشد می‌تواند به رشد و پیشرفت بچه‌ها کمک کند. بعضی مواقع کودکان رفتارهایی را از خود نشان می‌دهند که باید تنبیه شوند تا به این وسیله متوجه اشتباه خود شوند.در این تحقیق از 179 نوجوان در مورد اینکه معمولا هرچند وقت یکبار توسط والدین‌شان تنبیه شده‌اند و آخرین‌باری که تنبیه بدنی شده‌اند چه زمانی بوده است سوالاتی پرسیده شد.

سپس این کودکان از نظر رفتارهای ضداجتماعی که ممکن است در اثر تنبیه کردن از خود بروز بدهند و همچنین از نظر موفقیت‌های دانشگاهی مورد مطالعه قرار گرفتند. در نهایت مشخص شد کودکانی که تا سن شش سالگی توسط والدین‌شان تنبیه شده‌اند تقریبا در همه عرصه‌های مثبت زندگی و تحصیلات نسبت به کودکانی که هرگز تنبیه نشده‌اند بهتر عمل کرده‌اند. همچنین کودکانی که در بین سنین هفت تا 11 سالگی توسط والدین‌شان تنبیه شده‌اند در مدرسه موفقیت‌های بیشتری کسب می‌کردند.البته بعضی دیگر از تحقیقات هم وجود دارد که ادعا می‌کند تنبیه کودکان ممکن است روی رشد رفتاری و ذهنی کودکان تاثیر منفی گذاشته و آنها را نسبت به نشان دادن رفتارهای ضداجتماعی بیشتر تشویق کند.

گاهی‌اوقات توضیح شفاهی به کودکان در مورد بیان اشتباه بودن موضوع خاصی تاثیر چندانی ندارد. در این مواقع یک ضربه آهسته و یک تنبیه بدنی سبک می‌تواند به موثرترین شکل اشتباه بودن کار خاصی را به کودکان گوشزد کند. اما باید توجه داشته باشید که هیچ گاه تنبیه بدنی نباید از این حد فراتر رفته و شکل خشن‌تر از این به خود بگیرد.


دسته ها : علمی - مقالات
جمعه بیست و پنجم 10 1388
X