دسته
وبلاگهاي برگزيده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1765680
تعداد نوشته ها : 1695
تعداد نظرات : 564
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
زمان ظهور
امام مهدی (علیه اسلام):
وأمّا ظُهُورُ الفَرَجِ، فإنَّهُ إلَى اللهِ وکَذَبَ الوَقّاتُونَ.
و اما در مورد زمان ظهور؛ آن در دست خداوند می‌باشد و آن‌هایی که تعیین وقت می‌کنند، دروغگو هستند.
As for the time of the Reappearance, it is up to Allah, and those who specify a time for it are liars.
بحار الأنوار‍، ج 53، ص 181
دسته ها : مذهبی - احادیث
شنبه نوزدهم 10 1388
دانش‌جویی
پیامبر اکرم (صلی ‌الله ‌علیه ‌وآله):
إنَّ المَلائِکَةَ لَتَضَعُ أجْنِحَتَها لِطالِبِ العِلْمِ حَتّی یَطَأَ عَلَیْها رِضیً بِهِ.
فرشتگان با خشنودی بال های خود را برای جوینده دانش می گسترانند تا بر آن گام نهد.
Angels spread out their wings for the seeker of knowledge to walk on.
عوالی اللئالی، ج 1، ص 106، ح 44
دسته ها : مذهبی - احادیث
جمعه هجدهم 10 1388
آیت الله سبحانی:عمره اگر موجب ذلت شود حرام است
متأسفانه امروز در عربستان در مکان‌های زیارتی عده‌ای مزدور به ائمه اطهار، مقدسات شیعیان و زائران ایرانی توهین می‌کنند، در حالی که وقتی دولتی به طور رسمی ویزای کشورش را برای شخصی صادر می‌کند باید امنیت و مصونیت او را نیز تضمین کند.
یکی از مراجع تقلید قم اعلام کرد: انجام عمره مفرده اگر به قیمت ذلت زائران شیعی باشد، ضرورتی ندارد زیرا ذلت برای جمهوری اسلامی حرام است.

به گزارش فارس ، آیت‌الله جعفر سبحانی امشب در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی اظهار داشت: امروز وهابیون از هر طریقی برای گمراهی شیعیان استفاده می‌کنند و حتی کتاب‌های منحرفی را نیز به اسم خود من و یا مرحوم عسگری در عربستان به چاپ رسانده و در بین زائران توزیع می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: حج تمتع امری واجب و شرعی است اما انجام عمره مفرده اگر به قیمت ذلت زایران شیعی باشد، لزومی ندارد.

این مرجع تقلید گفت: متأسفانه امروز در عربستان در مکان‌های زیارتی عده‌ای مزدور به ائمه اطهار، مقدسات شیعیان و زائران ایرانی توهین می‌کنند، در حالی که وقتی دولتی به طور رسمی ویزای کشورش را برای شخصی صادر می‌کند باید امنیت و مصونیت او را نیز تضمین کند.

سبحانی افزود: در کشور عربستان زائران ایرانی هیچ امنیتی ندارند و بارها بدون هیچ دلیلی برخی از آنها را دستگیر و زندانی کرده‌اند.

مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم تأکید کرد: تا این مسئله خطیر و حساس به طور قطعی با مسئولان کشور عربستان به نتیجه نرسیده است، نباید حج عمره برگزار شود.

وی با بیان اینکه تحمل این ذلت برای جمهوری اسلامی ایران حرام است، اظهار داشت: ما هم باید همانند مسلمانان سایر کشورها در انجام اعمال عبادی آزاد و آرام باشیم و تا تحکیم موقعیت زائران ایرانی در عربستان می‌توانیم از مناطق زیارتی دیگر بهره‌مند شویم.

سبحانی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از محیط برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب در تهران خاطرنشان کرد: متأسفانه در این نمایشگاه یک انسان مؤمن و معتقد نمی‌تواند قدم بگذارد و مسئولان به طور جدی باید به دنبال تطهیر این معضل باشند.

وی همچنین تصریح کرد: در نمایشگاه کتاب مردم باید تنها در اندیشه خرید کتاب باشند و محیط کاملا اسلامی و فرهنگی باشد.

این مرجع تقلید با اشاره به واردات کتاب به ویژه از کشورهای عربی و عدم نظارت کافی بر این امر مهم تأکید کرد: افراد کتاب‌شناس و آگاه در وزارت ارشاد و در حوزه علمیه قم باید این کتاب‌ها را پیش از ورود به کشور بررسی کرده و تمییز دهند و از واردات کتب منحرف جلوگیری کنند.

سبحانی در ادامه یکی از دلایل افت انتشار کتاب‌های دینی و مذهبی را گران شدن کاغذ دانست و گفت: مسئولان ذیربط باید تقویت نشریات دینی را در دستور کار خود قرار داده و تسهیلاتی را در این زمینه ارائه دهند تا اندیشمندان حوزوی بتوانند با تألیفات ارزشمند خود در برابر هجمه گسترده دشمنان سدی محکم ایجاد کنند.

وی همچنین بر دقت نظر در ممیزی کتاب تأکید و تصریح کرد: مسئولان باید مراقب محتوای کتاب‌های منتشره باشند تا افرادی به اسم آزادی بیان آموزه‌های دینی را در جامعه خدشه‌دار نکنند.
منبع : تابناک
دسته ها : مذهبی - سخنرانی - سیاسی
پنج شنبه هفدهم 10 1388

راندن نیازمند
امام علی (علیه‌ السلام):
سَبَبُ زَوالِ الیَسارِ مَنعُ المُحْتاجِ.
راندن نیازمند، علت از بین رفتن آسایش‌ است.
Rejecting the needy is the cause of the cessation of (one's) wealth.
غررالحکم و دررالکلم، ج 4، ص 190
دسته ها : مذهبی - احادیث
پنج شنبه هفدهم 10 1388

یک مفتی وهابی:حجاب فقط برای زنان پیامبر بود

 یک سایت خبری عربی با انتشار بخشی از فتواهای یک شیخ مفتی نوشت : باور اینکه حکم حجاب صرفا برای همسران رسول خدا نازل شده ، کاملا صحیح است!

به گزارش تابناک، " الغامدی " در دفاع از نظرات عجیب خود می گوید : در آغاز صدور هر فتوا با مخالفت های مواجه می شوم اما مخالفان من پس از آنکه در عمق نظرات من فکر می کنند متوجه می شوند که فتوا دقیقا منطبق بر موازین شریعت و سنت رسول خداست ! و این پدیده موجب می شود که من در عزم خود بیش از گذشته راسخ شوم!

سایت خبری "ایلاف" که به مواضع ضد شیعی شهره بوده و فراتر از آن مشی ضد دینی را در پیش گرفته است، با درج فتوایی از "احمد بن قاسم بن احمد بن وافدیه الغامدی " مفتی جوان اهل سنت در عربستان که با صدور فتواهای عجیب خود بار دیگر افکار " ابن تیمیه " مفتی قرن 12 را احیاء کرد نوعی جنجال در محافل دینی عربستان به پا کرده است.

او در یکی دیگر از فتواهای جنجالی خود گفته است که آیه وجوب حجاب صرفا برای حفظ شان مادران مومنین ( زنان پیامبر ) نازل شده و عمومیت مسلمانان را ندارد.

" الغامدی " در دفاع از نظرات عجیب خود می گوید : در آغاز صدور هر فتوا با مخالفت های مواجه می شوم اما مخالفان من پس از آنکه در عمق نظرات من فکر می کنند متوجه می شوند که فتوا دقیقا منطبق بر موازین شریعت و سنت رسول خداست ! و این پدیده موجب می شود که من در عزم خود بیش از گذشته راسخ شوم!

او نظرات برخی از شخصیت های اسلامی درباره فتواهای خود را بی ارزش خوانده و آن ها را به تعمق بیشتر در قران فرامی خواند

"الغامدی" دکترای افتخاری از یکی از دانشگاه های آمریکا و مدرک دکترای دیگری از دانشگاه ملک عبدالعزیز جده دارد و ناظر فنی پخش برنامه های مذهبی در یکی از کانال های مذهبی در بورکینافاسو است و سمت های مهمی در اداره کل امر به معروف و نهی از منکر عربستان دارد.

گفتنی است این روزها شاهد فتاوای عجیب و غریبی از سوی مفتی های سعودی هستیم و رشد این فتواهای عجیب و غریب این پرسش را ایجاد کرده است که گویی تعمدی در بیان چنین فتواهای خارج از قاعده ای هستیم.

دسته ها : مذهبی - خبر
چهارشنبه شانزدهم 10 1388
ماجرای مباحثه آیات عظام بروجردی و صافی
خدمت ایشان درس خارج می خواندیم که یک روز طبق روال آقا از ما پرسش کردند و بنده هم برای ایشان استدلالاتی آوردم. همین استدلالات مورد توجه آقا قرار گرفت و آن جلسه تبدیل به مباحثه شد. الله بروجردی فرمودند شما هوش خوبی دارید. چون ایشان کمتر از کسی تعریف می کرد. این تعریف مورد توجه همه قرار گرفت. ایشان گاهی در برخی مجالس نوع استدلال بنده با استاد را مثال زده بودند.دیگر از آن به بعد مباحثه ما سر زبان ها افتاده بود.
گفت وگوی زیر بخشی از پرسش و پاسخ بلندی است که در سال 1386 با آیت الله علی صافی انجام شده است. این گفت وگو برای نخستین با در سرویس اندیشه خبرآنلاین منتشر می شود.

پنج سال پیش بود برای دیدن او به گلپایگان رفتم.عید نوروزبود و مهمان منزلش شدیم. به صرف چای و شیرینی. این چهارمین دیدار ما بود. آیت الله علی صافی، مردی صمیمی و صاف بود که هر وقت دوست داشتی می توانیتی به راحتی او را ببینی. هر بار سوالاتی می پرسیدیم و او نیز با آرامشی تماشایی و طنین صدایی شنیدنی پاسخ می داد.گفت و گوی زیر بخشی از پرسش و پاسخ بلندی است که در آخرین دیدار با ایشان داشتم. این گفت وگو برای نخستین با در سرویس اندیشه خبرآنلاین منتشر می شود.

چگونه شد که با آیت الله بروجردی مباحثه کردید؟

خدمت ایشان درس خارج می خواندیم که یک روز طبق روال آقا از ما پرسش کردند و بنده هم برای ایشان استدلالاتی آوردم. همین استدلالات مورد توجه آقا قرار گرفت و آن جلسه تبدیل به مباحثه شد. الله بروجردی فرمودند شما هوش خوبی دارید. چون ایشان کمتر از کسی تعریف می کرد. این تعریف مورد توجه همه قرار گرفت. ایشان گاهی در برخی مجالس نوع استدلال بنده با استاد را مثال زده بودند.دیگر از آن به بعد مباحثه ما سر زبان ها افتاده بود.

ماجرای تو ضیح المسائل آقای بروجردی و تدوین جامع الفروع چه بود؟

آقای کرباسچیان زمانی که قم بودند توضیح المسائل آیت الله بروجردی را تألیف کردند. یادم می آید که چند نفر به ایشان کمک می کردند از جمله آقای فقیهی که مرد فاضلی بود و ترجمه ی خوبی از نهج البلاغه دارد. آقای بروجردی دستور دادند چند نفر توضیح المسائل را ببینند چون اولین دفعه ای بود که رساله ی جامع الفروع ایشان تغییر شکل پیدا می کرد. در هر صورت توضیح المسائل رساله ی خوبی است و رواج دارد. رساله ی ما هم همین توضیح المسائل است.

آن دوران شما با مدرسه علوی هم ارتباط داشتید؟

در زمان رضاخان و پسرش مدارس ضعیف بود. فرهنگ خیلی عقب رفت ولی مدرسه ی علوی شاگردان خوب متدینی تربیت کرد و وضع خوبی داشت و عنوان پیدا کرده بود. بنده هم با این مدرسه و همکاران آن ارتباط داشتم. ما با آقای علامه کرباسچیان ارتباط و محاوراتی داشتیم. ایشان نسبت به ما لطف و ما هم به ایشان ارادت داشتیم. ایشان آدم مبتکری بود که یک هم چنین بساطی را درست کرد. خدا رحمتشان کند.

حاج آقا یکی از شعرهایتان را برای ما می خوانید؟

من امروز چند رباعی در اهمیت کار تعلیم و تربیت گفته ام که برای شما که زحمت کشیدید تا اینجا آمدید، می خوانم.

مـعلـم کـه دارد مــقــام مـعـلـم حـلال اسـت عـالـم به کام معلم
ولکن اگر قدر خود را ندانست هـمـیـن لقمه نان هم حرام معلم
منبع : تابناک
دسته ها : مذهبی - خاطرات
چهارشنبه شانزدهم 10 1388
برخورد خوب
امام صادق (علیه‌ السلام):
مُجَامَلَةُ النّاسِ ثُلْثُ العَقْلِ.
برخورد خوب با مردم، یک سوم خردمندی است.
Treating others well comprises a third of wisdom.
کافی، ج 2،
دسته ها : مذهبی - احادیث
چهارشنبه شانزدهم 10 1388

تخریب خانه امام خمینی(ره)

 بیت امام خمینی(ره) در شهر نجف اشرف تخریب شده است.

به گزارش خبرآنلاین خانه امام خمینی که در خیابان باب قبله در نزدیکی حرم حضرت علی (ع) در نجف اشرف قرار دارد در ذیل بی توجهی ها تخریب شده است.

این خانه و مَدرس کنار آن محل اقامت و تدریس امام خمینی(ره) در دوران تبعید به عراق بوده است که هم اکنون خانه امام به طور کلی خراب شده و فقط دیواره ای کوتاه و درب آن باقی مانده است.

این در حالی است که برخی شهروندان عراقی تصور می کنند که قرار است این خانه بازسازی شود اما نشانه ای از بازسازی وجود ندارد و عملا این خانه به چاله ای در کنار یک کوچه باریک تبدیل شده است.

منبع : خبر آن لاین

دسته ها : مذهبی - خبر - سیاسی
سه شنبه پانزدهم 10 1388
خدا با ماست
امام مهدی (عجّل ‌‌الله ‌تعالی ‌‌فرجه):
إنّ اللهَ مَعَنا، فَلا فَاقَةَ بِنا إلیَ غَیْرِهِ وَالْحَقُّ مَعَنا فَلَن ‌یوُحِشَنا مَنْ قَعَدَ عَنّا.
خدا با ما است پس نیازمند دیگری نیستیم و حق با ماست پس باکی نداریم اگر کسی به یاری ما برنخیزد.
Allah is with us, so we have no need to other than Him; we are right, so we won't be distressed by those who refrain from helping us.
غیبت، شیخ طوسی (ره)، ص 285
دسته ها : مذهبی - احادیث
سه شنبه پانزدهم 10 1388
غزلی عارفانه از مرحوم آیت‌الله علی صافی
مرحوم حضرت آیت‌الله علی صافی علاوه بر مقام فقهی صاحب مراتب عرفانی و ادبی بود.

در مقام عشقبازی چون ز من کس پیش نیست
عاشقی مانند من دلخسته و دلریش نیست

عشق من عشق مجازی نیست چون عشق مجاز
لایق مرد خدای عاقبت اندیش نیست

معتقد هستم که می‌باید کنم تکمیل عشق
کیش من عشق است و کیشی بهتر از این کیش نیست

می‌دهم جان را براه دوست با منت ولیک
معذرت خواهان که اندر دست جانی بیش نیست

گفت دی صاحبدلی چون می‌کند عشق نگار
گفتمش بر حال من بین حاجت تفتیش نیست

تا شدم عاشق دلم شد منزل سلطان عشق
گرچه منزلگاه شاهان کلبه درویش نیست

چون علی در دام عشقش اوفتاد از خود گذشت
آری آری عاشق آن باشد که بند خویش نیست
منبع : تبناک
دسته ها : ادبی - مذهبی - شعر
دوشنبه جهاردهم 10 1388
آخرین نماز
پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله):
إذا صَلَّیْتَ صَلاةً فَصَلِّ صَلاةَ مُوَدِّعٍ.
چون نماز می‌گزاری آن‌گونه باش که گویی آخرین نماز توست.
Perform your prayer as if it were your last prayer.
بحار الأنوار، ج 69، ص 408
دسته ها : مذهبی - احادیث
دوشنبه جهاردهم 10 1388
X