دسته
وبلاگهاي برگزيده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1812239
تعداد نوشته ها : 1695
تعداد نظرات : 564
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

عماد افروغ در گفت و گو با «فرارو»:

صحبت های رهبری سخنانی بود که ما همواره از جایگاه رهبری توقع داریم

 
       

فرارو- عماد افروغ گفت: «صحبت های روز یکشنبه مقام رهبری سخنانی بود که ما همواره از جایگاه رهبری توقع داریم، ما معتقدیم که رهبری بایستی رافع اختلافات و مجمع ناس باشد مانند یک پدر خانواده تلاش کند که تا آنجایی که امکان پذیر است در درون خانواده با ورود در دعوا و جانب یکی از اعضای خانواده را گرفتن این دعوا را حل و فصل کند.»

حضرت آیت الله خامنه ای در نماز عید فطر در روز یکشنبه ضمن انتقاد از حاکمیت فضای تهمت زنی و بد گمانی در ایران کنونی، به صراحت اعلام کردند که اعتراف یک متهم راجع به متهم دیگر در دادگاه، حجیت ندارد و به اصطلاح نافذ نیست.

این در حالی است که به ابتکار قوه قضائیه و صدا و سیما، تا کنون در پنج دور دادگاه موسوم به متهمان انقلاب مخملی ، اعتراف برخی متهمان علیه افراد غایب برای مردم ایران پخش شده است و تمام رسانه های دولتی و صدا وسیما هم پیش از انتخابات و هم پس از انتخابات به بهانه های گوناگون در گسترش فضای تهمت و افترا علیه افراد سنگ تمام گذاشتند.

فرارو به منظور کمک به یافتن راه حل هایی برای برون رفت از فضای ناسالم و البته بسیار خطرناکی که بر جامعه مستولی شده و  رهبر عالی مقام جمهوری اسلامی ایران از آن بیمناک اند، می کوشد با چهره های فرهیخته و دلسوز نظام گرانقدر جمهوری اسلامی، بدون توجه به گرایش های سیاسی شان، گفت و گو کند. باشد تا معضل گریبانگیر جامعه ایران را اهل علم و تدبیر با خرد ورزی های مشفقانه مرتفع سازند.

و اما عماد افروغ جامعه شناس و استاد سابق دانشگاه تهران درباره نکات مطرح شده در سخنان دیروز مقام رهبری به «خبرنگار فرارو» گفت: «صحبت های روز یکشنبه مقام رهبری سخنانی بود که ما همواره از جایگاه رهبری توقع داریم. ما معتقدیم که رهبری بایستی رافع اختلافات و مجمع ناس باشد. مانند یک پدر خانواده تلاش کند که تا آنجایی که امکان پذیر است در درون خانواده با ورود در دعوا و جانب یکی از اعضای خانواده را گرفتن ،این دعوا را حل و فصل کند .من به یاد می آورم که حضرت امام اختلافات داخل را می گرفتند و بر سر آمریکا و استکبار می کوبیدند، به گونه ای که هم طرف طرفین دعوا را نمی گرفتند و هم تلاش می کردند با اصراری که بر روی مقوله وحدت داشتند اختلافات داخلی را به سوی استکبار پر تاب کنند. این به این معنا نیست که ایشان وارد قضاوت نمی شدند و نظر نداشتند بلکه ایشان نظر و دیدگاه خاص خودشان را داشتند و بعضا از یک دیدگاه خاص هم طرفداری می کردند اما همواره تلاش می نمودند ضمن این که حسب ضرورت از یک دیدگاه حمایت کنند،مراقب باشند به گونه ای بیگانگان از آن بهره برداری نکنند و این طرفداری، وحدت شکنی و طرد گروهی دیگر تعبیر و تفسیر نشود.»

این تحلیل گر مسائل سیاسی افزود : «سخنان روز یکشنبه مقام معظم رهبری در این راستا قابل تفسیر است. ایشان کاملا از جایگاه مورد انتظار رهبری صحبت هایی کردند که بنده شخصا توقع داشتم که ایشان زودتر از اینها این موضع را بگیرند و چندی پیش هم در مصاحبه ای گفتم که حسب اختیارات و قدرت تعیین کننده که رهبری دارند، مسئولیت هم با این قدرت حمل می شود و ایشان می توانند مسئله بوجود آمده را حل و فصل کنند. من صحبت های دیروز ایشان را در این جهت ارزیابی می کنم.»

افروغ با اشاره به سخنان مقام رهبری در رابطه با رواج تهمت در جامعه گفت: «این که ایشان تاکید داشتند که هر چه زودتر بساط تهمت ها و بد اخلاقی جمع شود ،در شرایط فعلی از سازو کارهای لازم برای تحقق وحدت در جامعه است.بساطی که متاسفانه مدتی است که پهن شده است، اصلا زیبنده نظام سیاسی و اخلاقی جمهوری اسلامی نیست که با ایراد تهمت و دنبال کردند زشتی ها و پلشتی ها جامعه را دچار نا امنی کرد. یک سوی قضیه به این باز می گردد که گروههای مختلف مراقب موضع گیری های خود باشند. رسانه ملی در این خصوص به نظر من کوتاهی کرده است، صدا وسیما با بقیه رسانه ها تفاوت دارد چرا که بینننده زیادی دارد. وقتی که مباحث مقدماتی دادگاه ها به صورت شبهه،  پخش می شود و بدون این که حکم نهایی از جانب قاضی صادر شود مردم در جریان بحثهای درونی دادگاهها قرار می گیرند، به نظر می رسد صداو سیما در حال دامن زدن به این تهمت ها و بدبینی ها و افترا ها است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: «بحثی که دیروز مقام رهبری مطرح کردند یک مسئله حقوقی جا افتاده است. اگر فردی چیزی در مورد خودش بگوید این اقرار است اما اگر چیزی در مورد دیگری بگوید این اقرار نیست. فوقش شهادت است که بایستی ثابت شود که همین موضوع می تواند جنبه افترا به خود بگیرد و طرف مقابل شاکی باشد اما به هر حال این اظهارات پخش شده است و بدون این که حکمی صادر شده باشد به گونه ای آبروی افراد ریخته شده است. من بارها گفته ام چرا همه مدعی العموم داشته باشند اما صدا و سیما مدعی العموم نداشته باشد؟ بنده شخصا معتقدم در اتفاقات قبل و بعد از انتخابات در تخلفات ثابت شده و ثابت نشده و در بیان ذهنیت های درست و نادرست، صدا و سیما نقش اساسی را بازی کرد اما هیچکس معترض به صدا و سیما نشد ؛ کماکان رسانه ملی این روند نا صواب را ادامه می دهد. من شخصا معتقدم یکی از مخاطبان اصلی مقام معظم رهبری،  صدا و سیما است.»

افروغ در باره اعاده حیثیت از هاشمی رفسنجانی گفت: «اگر قرار باشد از شخص آقای هاشمی اعاده حیثیت شود  این کار توسط مقام معظم رهبری در اولین خطبه ی ایشان پس از انتخابات صورت گرفت. بارها گفته شد اما متا سفانه در فضای احساسی این بحث گم شد. رییس محترم دولت فعلی در شرایطی روی کار آمد که قرار بود با مفاسد اقتصادی مبارزه کند. چهار سال ایشان فرصت داشتند که اگر سندی و مدرکی دارند رو کنند و اگر واقعا احساس می کنند که برخی باید دادگاهی شوند این کار را انجام دهند. در این چهار سال فرصت از دست رفت اما در اولین مناظره انتخاباتی باز هم همان حرف و حدیث ها را مطرح کردند بدون این که در این چهار سال کاری در این راستا صورت گرفته باشد و یا سند محکمه پسندی رو شده باشد و یا حکم قضایی صادر شده باشد. این ها به نظر من دور از شان یک مقام عالی است، دور از شان یک نظام اخلاقی است که بدون این که حکم قضایی در کار باشد بیاییم حسب اقتضائات انتخابات از شور انتخاباتی استفاده کنیم برای این که پیروز یک مناظره باشیم.»

وی افزود: «همه می دانند که من به لحاظ خط مشی اقتصادی با آقای هاشمی مشکل دارم و تفکرات اقتصادی ایشان را بر نمی تابم اما این چه ربطی دارد به شخص هاشمی رفسنجانی، چه ربطی دارد به این که من پرونده سازی کنم آن هم به جعل پرونده بپردازم، چه ربطی دارد به این که من بیایم و سابقه و شخصیت آن فرد را زیر سوال ببرم و یا خدای نکرده هتک حرمت کنم؟ چه رابطه ای بین این دو موضوع بر قرار است؟ 

این استاد دانشگاه با اشاره به نامه فرزندان هاشمی به رییس قوه قضائیه گفت: « برایم جالب است به جای این که طرف دعوی بیاید بر علیه خانواده هاشمی مدرک ارائه کند و زمینه محاکمه قانونی را فراهم نماید، خود آنها پیش قدم می شوند و به آقای لاریجانی نامه می نویسند که پرونده ما را برسی کنید. فضا اینقدر سنگین شده است که فرزندان هاشمی این کار را انجام می دهند، می گویند اصل بر برائت است مگر آن که خلافش ثابت شود، این فضا اصلا خوب نیست و به هیچ عنوان زیبنده جمهوری اسلامی نیست واقعا کسانی که فکر می کنند خانواده هاشمی مشکل دارد بروند مسئله را دنبال کنند. ما این را می خواهیم و طلب می کنیم .ما به لحاظ روشنفکری سالها شرایط این کار را فراهم کردیم اما به شرط این که نیت طرف نان خوردن سیاسی نباشد و واقعا مبارزه با فساد اقتصادی باشد. ما دیدیم که تا چه اندازه دست اندرکاران مبارزه با فساد اقتصادی در برخورد با این پدیده جدی هستند!، من می خواهم این را بگویم که به هر حال نه تنها مدرکی رو نمی شود نه تنها حکم قضایی صادر نمی شود بلکه فقط آبرو ریخته می شود و خود افراد پیش قدم می شوند تا از خود اعاده حیثیت کنند. به نظر من این قضیه جای تامل بسیار دارد.»

افروغ در مورد مطالب ارائه شده در دادگاههای متهمان حوادث اخیر اظهار داشت: «در مورد دادگاه ها نکته ای وجود دارد که شاید در این فضای سنگین امنیتی کسی جرات بیان آن را نداشته باشد و آن این است که صحبت هایی که آقایان ابطحی و عطریانفر مطرح کردند اعتراف نبود بلکه تحلیل بود. این افراد رفتند درست یا نادرست موقت یا غیر موقت در گوشه ای نشستند و تحلیل هایشان متحول شد. این که اعتراف نیست .تحلیل عوض شده است. حتی ممکن است عده ای بگویند این که دادگاه تفتیش عقاید است. افراد را دستگیر کنند و تحت شرایطی ارادی یا غیر ارادی نظرشان تغییر کند. مهم آنست که انسان در شرایط طبیعی عقایدش عوض شود نه در شرایط غیر عادی. این که تحلیل عوض شده است مسئله ای را حل نمی کند و ابهامات را کاهش نمی دهد. بحث دادگاهها این بود که تا بحال آقای عطریانفر از ولایت فقیه طرفداری نمی کرده است ولی الان طرفدار ولایت فقیه شده است. در این جا این سوال مطرح می شود که ایشان را برای عدم باور به ولایت فقیه دستگیر کرده اید؟ اگر ایشان را به خاطر عدم باور به ولایت فقیه گرفته اید، این تبدیل به تفتیش عقاید می شود و نشر این مسئله کار درستی نیست.»

این جامعه شناس با اشاره به اعترافات سعید حجاریان در دادگاه گفت: «آقای حجاریان می آید و در به اصطلاح اعترافات خودش به هابرماس و وبر اشاره می کند. مگر جای نقد هابرماس، وبر و مارکس و پارسونز در دادگاه است؟! جای نقد این ها در محافل علمی است نه در دادگاه. باید سر فرصت راجع به این موضوع های صحبت کرد. بله، اگر آقای حجاریان گفته باشد به خاطر این تحلیلها با بیگانه ارتباط برقرار نموده است و در یک جریان برانداز نقش آفرینی کرده است، در آن زمان می توان گفت که ایشان اقراری کرده است که این اقرار به خاستگاه فکری اش برگشته است .ما که این را ندیدیم، باید مسائل را تفکیک کرد جای نقد متفکران غربی که در دادگاه نیست و این تنزل بخشیدن به شان نظام است. جریانات فکری را بایستی متفکران ما پاسخ دهند کما این که سالها است که دارند این کار را می کنند. همان هایی که به لحاظ فلسفی به مبارزه با آرا مورد نظر پرداخته اند امروز کجای معرکه هستند. همان ها امروز مطرودند. همان افراد توسط این جریانی که منافعش در اختلاف افکنی و شایعه پراکنی است امروز از صحنه خارج هستند.»

وی افزود: «من امیدوار هستم که سخنان مقام معظم رهبری بر اساس مفهومی و محتوایی خوب درج شود. آقایان بفهمند که خطا رفتند؛ چه آنهایی که شایعه پراکنی کردند و چه آنهایی که آبروریزی کردند و چه آنهایی که با موضعگیری های افراطی خودشان این را به ذهن متبادر نمودند که با انقلاب فاصله گرفتند. به نظر من بایستی در یک جو مسالمت آمیز و طرفینی به وحدت پایدار رسید. باید فرصت را برای گفت و گو و احقاق حق و استفاده از ظرفیت های قانونی فراهم کرد. ما نمی توانیم به معترضین بگوییم از قانون استفاده کنید و  از طریق قانونی اعتراضات خود را دنبال کنید اما به دست اندر کاران این اجازه را بدهیم که فرصت استفاده از ظرفیتهای قانونی را از معترضین بگیرند. اگر قرار است برخورد قانونی صورت بگیرد باید دوطرفه باشد؛ هم آنهایی که دست اندر کار قانون اند اجازه بدهند معترضان از طرق قانونی تظلم ها و دادخواهی های خودشان را بروز دهند هم آنهایی که معترض هستند خارج از چهار چوبهای قانونی عمل نکنند.»

افروغ در پایان با اشاره به وظیفه رسانه ها گفت: «به نظر من عده ای هستند که همیشه فضا را آشفته می کنند. عده ای دیگر می آیند ترمیم می کنند اما بار دیگر ما می بینیم همان هایی که مسبب اصلی بوده اند بر سریر قدرت هستند. فقط یک عده دلسوز هزینه می دهند دوباره فضا به شرایط آرمانی باز می گردد؛ باز دوباره می بینیم که همان افراد بر سر قدرت می مانند به خاطر این که موج سواران و فرصت طلبان خوبی هستند. یک وظیفه ای که رسانه ها دارند این است که شرایط بحرانی بعد از انتخابات را بررسی نمایند و موضع گیری تک تک رجال سیاسی و فرهنگی را عنوان کنند و بار دیگر مردم را در جریان رخداد ها قرار دهند تا مشخص شود چه کسانی دم از وحدت زدند و چه کسانی روز به روز بر این اختلافات افزودند، اینها را شناسایی کنند و به مردم معرفی نمایند که بار دیگر این افراد از به اصطلاح فراموشی تاریخی مردم سواستفاده نکنند. ببینید که چه اتفاقی افتاد و چه کسانی بر جو این شایعات سوار شدند و آبرو ریزی کردند و از طریق رسانه ملی آمدند و مطالب ناچیز خودشان را به خورد ملت دادند و به معترضین انگ ناروای بر اندازی زدند و آنها را جری کردند. به هر حال بایستی مسئله را از جوانب مختلف بررسی کرد.»

دسته ها : گفتگو - سیاسی
سه شنبه سی یکم 6 1388
نظر محسن رضایی درباره حرمت شکنان بیت امام
یکی از خطوط قرمز جدی در حفظ انقلاب باید موضوع امام(س) باشد و کسی وارد این خط قرمز نشود.
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران: دکتر محسن رضایی با ابراز تاسف از هجمه هایی که این روزها به بیت امام می شود، گفت: یکی از خطوط قرمز جدی در حفظ انقلاب باید موضوع امام(س) باشد و کسی وارد این خط قرمز نشود.

وی اظهار داشت: بیت امام و آثار و اندیشه ها و تفکر حضرت امام در این خط قرمز قرار دارد و کسانی که حرمت این حریم ها را می‌شکنند، به نظر من به انقلاب جفا می کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: البته جفای در حق امام فقط به همین موضوع خلاصه نمی شود و برخی افراد که یا در جنگ اصلا حضور نداشتند و یا کمترین حضور را داشتند، در گذشته و حال درباره مدیریت حضرت امام در آن سال ها به خصوص در ابتدای جنگ تحمیلی و در مقطع پذیرش قطعنامه شبهه افکنی هایی می کنند که هیچ هدفی نمی تواند داشته باشد جز اهداف تبلیغی کوتاه مدت و این جفای در حق همه مسئولان، فرماندهان و رزمندگان آن دوران و در راس همه حضرت امام است.
منبع : شفاف
دسته ها : خبر - سیاسی
سه شنبه سی یکم 6 1388

جهاد با نفس
پیامبر خدا (صلّی الله علیه و‌آله):
المُجاهِدُ مَنْ جاهَدَ نَفْسَهُ فی اللهِ.
مجاهد کسى است که به خاطر خدا با نفْس خود مبارزه کند.
The one who truly wages Jih'ad is the one who combats his self (desires) for the sake of Allah.
دسته ها : مذهبی - احادیث
سه شنبه سی یکم 6 1388
"عنایت‌امام‌زمان به‌انقلاب منوط ‌به وحدت است"
امام زمان (عج) نمی گذارد دشمن هیچ غلطی بکند؛ اما باید مراقب بود تا اتحاد، برابری و انسجام ملی و دینی ما صدمه نببیند تا دشمن نسبت به این انقلاب طمع ورزی کند و اگر هم اختلافی بوجود آمد باید فوری آن را تمام کرد.

آیت الله مظاهری با تاکید بر ظرورت پرهیز از اختلافات سیاسی ادامه حرکت انقلاب و عنایات امام زمان (عج) را منوط به حفظ وحدت و الفت دانست.

به گزارش رسا در اصفهان،حضرت آیت الله حسین مظاهری، از مراجع تقلید در خطبه اول نماز عیدفطر با بیان آیاتی از کلام الله مجید ، متابعت از هوای نفس را عامل پرت شدن در منجلاب فساد و قرار گرفتن زیر پرچم شیطان دانست و افزود: ابزار و اسلحه مومن برای مبارزه در این جهاد اکبر نماز، روزه ماه رمضان، خدمت به خلق و عبادت خداوند است تا کم کم انسان را به مقام یقین برساند.

رییس حوزه علمیه اصفهان ماه رمضان را عامل تقویت تقوا برشمرد و ادامه داد: تقوا درجه دارد و اعطاء این نعمت در ماه رمضان به اندازه شعور دینی افراد است؛ از این‌رو باید مواظبت کنیم که با گناه و متابعت از شیطان درون و برون، از زیر پرچم خداوند خارج نشویم.

وی اظهار داشت: قرار گرفتن زیر پرچم شیطان بدبختی دنیا و آخرت و قرار گرفتن زیر پرچم خداوند برای بنده ای کمک الهی را به دنبال خواهد داشت و چنین بنده ای در بن بست ها از امداد و کمک حق تعالی بهرمند خواهد شد و این وعده ای است که خداوند داده است.

آیت الله مظاهری در خطبه دوم نماز عید فطر به برخی اختلاف‌های داخلی اشاره کرد و ابراز داشت: خداوند وجود اختلاف در جامعه را به آتش از آسمان و زمین تشبیه کرده است که هرچه زودتر باید خاموش شود.

وی به آیات دیگری از قرآن اشاره کرد و اضافه کرد: خداوند اختلاف را به قرار گرفتن بر لبه یک دره سیل زده که ته آن آتش است تشبیه کرده است و نظیر این آیات که خطر اختلاف را گوشزد می کند زیاد است.

عضو مجلس خبرگان رهبری، عامل بقاء انقلاب را در سی سال گذشته وجود وحدت دانست و گفت: این انقلاب به واسطه همین وحدت در دنیا از نورانیت عجیبی بهره مند شده است و در میان دشمن ابهت عظیمی پیدا کرده است و اگر خدای ناکرده به این وحدت ضربه وارد شود دشمن چیره خواهد شد.

خطیب نماز عید تصریح کرد: امام زمان (عج) نمی گذارد دشمن هیچ غلطی بکند؛ اما باید مراقب بود تا اتحاد، برابری و انسجام ملی و دینی ما صدمه نببیند تا دشمن نسبت به این انقلاب طمع ورزی کند و اگر هم اختلافی بوجود آمد باید فوری آن را تمام کرد.

وی وجود اختلاف را از دید قرآن خطرناک توصیف کرد و افزود: ادامه روند اختلاف حتی به خانواده ها و میان پدر و فرزند و برادرها کشیده می شود و قدرت و جربزه را از انسان می گیرد.

این مرجع تقلید خاطر نشان کرد: باید مواظب بود به واسطه اختلاف ها دست یاری امام زمان (عج) از این کشور برداشته نشود تا دشمن به آن طمع ورزد.

وی با اشاره به برخی اختلاف‌های بوجود آمده در کشور، گفت: ما در این زمینه صحبت هایی کرده ایم و گفته ایم که باید اختلافات برچیده شود؛ ولی باید کردار و گفتار طرفین به گونه ای باشد که تحریک آمیز نباشد و مانند ریختن بنزین بر روی آتش نشود.

ریس حوزه علمیه اصفهان ادامه داد: مردم متدین ما به خوبی می فهمند که آتش اختلاف از هرچیزی بدتر است و اگر دو طرف از ریختن بنزین بر روی آن احتزار کنند به خودی خود خاموش خواهد شد ولی متاسفانه هر چه بگوییم فایده ای ندارد.

وی به دوران هشت سال دفاع مقدس و پیروزی نابرابر ایران در مقابل دنیا اشاره کرد و اظهار داشت: ما از نظر امکانات صفر بودیم ولی دعاها، زیارت عاشورا ها، نماز شبها و راز و نیاز های درون سنگر ها و قرار گاه‌ها بود که یاری خدا را برای ما به وجود آورد با وجود عده کم دنیا را به زانو درآوردیم.

خطیب نماز عید فطر اصفهان با بیان این که نظام جمهوری اسلامی ایران متعلق به امام زمان (عج) است بر ضرورت دعا برای رفع اختلاف ها تاکید و ابراز امیدواری کرد با بازگشت وحدت ملی و دینی، درخت این انقلاب به مصداق شجره طیبه قرآن نورانیت خاصی پیدا کند.
منبع : تابناک
دسته ها : مذهبی - سخنرانی - سیاسی
دوشنبه سیم 6 1388
مطهری: تفکر مشایی و رئیس‌جمهور، لیبرالیستی است
مشایی در مسائلی که تخصص ندارد، اظهارنظر نکند/ مشایی با حرف های خود بدنبال جذب جهان است/نگاه لیبرالیستی به مسائل فرهنگی برای کشور خطرناک است/ برخی اوقات مشایی می‌گوید حجاب اهمیت زیادی ندارد.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه دید فرهنگی رئیس‌جمهور، متکی بر دید مشایی است؛ گفت: این موضوع از دید مردم عادی پنهان است و مردم فکر دیگری می‌کنند و پیش خود می‌گویند که این افکار حزب اللهی است در حالیکه اینگونه نیست.

علی مطهری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، وی درباره اظهارات رحیم‌مشایی مبنی بر اینکه "در صورت حذف انسان خدا هم حذف می شود"، تاکید کرد: معتقدم مشایی در مسائلی که تخصص ندارد بهتر است وارد نشده و اظهار نظر نکند. ایشان به دنبال بیان یک مسئله قرآنی وعرفانی بودند که به عقیده من خوب نتوانستند آن را بیان کنند.
مطهری در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه در جلسه رای اعتماد به وزرای کابینه دهم نیز شما از اندیشه لیبرال در افکار برخی از دولتمردان ابراز نگرانی کردید، آیا این اظهارنظر برگرفته از طرح موضوعاتی از این دست است؟، گفت: مطلب اخیر مشایی ارتباطی با این موضوع ندارد. اما بطورکلی تفکر مشایی و رییس جمهور یک تفکر لیبرالیستی است.
وی ادامه داد: مشایی در یکی از سخنرانی‌هایش گفته بود که دنیای امروز دنیایی نیست که ما از اسلام دم بزنیم و مردم جهان را به اسلام دعوت کنیم؛ بلکه باد مفاهیم مشترک ادیان چون عدالت و مهرورزی را مطرح کنیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، تصریح کرد: اینگونه اظهارنظرها صحیح نیست و اسلام آن‌را قبول ندارد؛ چراکه اسلام مرزهای مشخصی با سایر ادیان و مکاتب مختلف دارد و راه درست خود را می‌خواهد طی کند و بدنبال حاکم کردن کل اسلام در جهان است و ما نمی‌توانیم این موضوع را نادیده بگیریم.
**نگرانی از نگاه لیبرالیستس به مسائل فرهنگی
مطهری با بیان اینکه اشخاصی چون مشایی خودبه‌خود نگاه لیبرالیستی به مسائل فرهنگی ایجاد می‌کند که برای کشور خطرناک است، افزود: برخی از اوقات مشایی می‌گوید حجاب بسیار اهمیت ندارد و از این حرف‌ها می زند تا کل جهان را جذب کنیم.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه دید فرهنگی رییس جمهور که متکی به دید مشایی است از دید مردم عادی پنهان است و مردم فکر می‌کنند و پیش خود می‌گویند که این افکار حزب اللهی است در حالیکه اینگونه نیست.

**درخواست ملاقات با آیت‌الله مهدوی‌کنی
در خصوص پیشنهاد وحدت ملی با محوریت آیت‌الله مهدوی‌کنی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز اظهارداشت: از این موضوع خیلی ناامید نیستم. به همین دلیل یک وقت ملاقات از آیت‌الله مهدوی‌کنی گرفته‌ام تا با ایشان صحبت کنم. تلاش می‌کنیم این طرح عملی شود؛ اما این که تا چه حد موفق باشیم بحث دیگری است. به هر حال ما به تکلیف خود عمل می‌کنیم.
**تلاش برای آزادی بازداشت شدگان
نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به پرسش دیگری در مورد بازداشت‌های اخیر گفت: از طرف دیگر هم تلاش برای آزادسازی بازداشت شدگان وجود دارد و نباید نا امید شد. تلاش می‌کنیم که این اقدامات به نتیجه برسد چراکه ما مامور به تکلیف هستیم و به تعبیر امام خمینی مامور به نتیجه نیستیم.
منبع : تابناک
دسته ها : گفتگو - سیاسی
دوشنبه سیم 6 1388
چه زود سراغ امام رفتید!
غلامعلی رجایی
از دستاوردهای پنهان افراطگرایان دولت که این روزها و ماه‌ها دارد از اختفای خود بیرون می‌آید، حمله‌های گاه و بیگاه برخی رسانه‌های منسوب به آنها، به خاندان امام خمینی(ره) است. همان که در این روزها در خبرگزاری دولتی ایرنا شاهد آن بودیم.

از میراث‌هایِی که وزیر قبلی ارشاد در دوره وزارت خویش ـ که با لطف رئیس دولت نهم ناگهان توانست از پشت میز سردبیری روزنامه کیهان بر مسند رفیع و بلند یکی از مهمترین وزارتخانه‌های کشور بنشیند ـ از خود به جای گذاشت، بردن بعضی اصحاب کیهان به وزارتخانه‌ای بود که لقب ارشاد را یدک می‌کشید.

و از اینهاست رئیس خبرگزاری دولتی ایرنا که بدون کمترین تجربه مدیریتی، ابتدا به لطف بی دریغ آقای صفارهرندی به مدیرکلی ارشاد استان هرمزگان منصوب شد و پس از مدت کوتاهی به مدیرعاملی خبرگزاری دولتی ایرنا گماشته شد و افسوس که مجلس اصولگرا چشم خود را بر این انتصاب‌های دولت نهم بست و اجازه داد بعضی وزرای آن، با به کار گماردن افرادی همانند او که در امور مدیریتی خام، بی‌تجربه، عصبی و احساسی‌اند و به شهادت همکاران کیهانی و غیر کیهانی‌شان، حتی از پس کنترل احساسات خویش هم برنمی‌آیند و فریاد دادخواهی زیردستانشان در اثر ضعف مدیریتشان گوش فلک را پر نموده است، اینگونه دست به تخریب و ویرانگری آن هم در عرصه استراتژیک فرهنگ و هنر و رسانه بزنند.

همو که در این روزها بی‌ادبی آشکار او به خاندان امام خمینی از پرده برون افتاده و در نوشته‌اش درباره نوه گرامی امام ـ همو که همگان نور خمینی را در رخسار زیبای او به تماشا می‌نشینند و تعطیلی مراسم بیست ساله و سنتی برگزاری مراسم احیای شب قدر این سال تلخ، در حرم نورانی امام که مامن و پناه دل مومنین خداجوی موحد بود، نشان داد وی تا چه حد میراث‌دار هوش و ذکاوت و زمان شناسی و موقعیت شناسی خمینی پدر و پسر است. همو که از فضلا و اساتید مبرز، خوشنام و برجسته حوزه علمیه قم است و سال‌هاست در سطوح عالی حوزه تدریس می‌کند و از قراری که شنیده‌ام تنها در درس کفایه و اصول او، صدها طلبه کسب فیض می‌نمایند و برخی بزرگان حوزه او را مجتهد متجزی که نیاز به تقلید از کسی ندارد می‌دانند- حتی حاضر نشد عنوان حجت الاسلام را به کار برد! و در مکتوب بی‌مقدار خود که موسسه تنظیم و نشر آثار امام در اقدامی هوشمندانه و از سر کرامت که قرآن در برخورد با افراد جاهل آن را توصیه می‌کند آن را به قدری پست و بی‌مقدار دانست که از پاسخ و اعتراض به آن خودداری نمود، حقد و حقارتش را آشکار ساخت و در دیکته‌ای که برای او نوشته بودند، با عنوان ساده و معمولی سیدحسن خمینی مورد خطاب قرار داد و در این نوشته سخیف کوشید با به کارگیری بعضی تعابیر، نوه امام را که با مساعدت یاران دست پرورده امام، پرچمداری راستین در کنار رهبری و مراجع و از استوانه‌های حفظ و حراست از نظام امام است، همپیمان با براندازان نظام! معرفی و عاجزانه و در توهمی کودکانه تلاش کرد ایشان را که از امیدهای درخشان عرصه علم و سیاست نه تنها در ایران اسلامی که در جهان اسلام است، از ادامه این راه براندازی بازدارد!

اگرچه خوش ندارم در عرصه فرهنگ از واژگانی که از آن بوی پادگان و نظامی گری و جنگ به مشام می‌رسد، بهره ببرم ـ چه معتقدم هر عرصه‌ای را ادبی درخور اوست و بر همین مبناست که به‌کارگیری ادب عرصه فرهنگ را در اقتصاد و نظامیگری و... پسندیده نیست، اما برای تقریب معنا ناچار از این تمثیلم که امثال مدیر  خبرگزاری ایرنا که موضعگیری او بنام دولت تلقی شده و می‌شود و عجب از آقای احمدی نژاد که در این باره از خود هیچ واکنشی نشان نداد، به سفیهی می‌ماند که آتشبار خود را به سمت و سوی مواضع خودی نشانه رفته و در هدم و بنیان عقبه پشتیبان خود می‌کوشد! و عاقلی باید که فورا دست به کار شود و وی را از این خودزنی بازدارد.

چنین به نظر می‌رسد که وزیر جدید محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین اقدام باید تکلیف خود را با چنین افرادی که لابد می‌خواهند با حرمت شکنی بیت نورانی امام برای خود وجهه‌ای کسب کنند و به کسانی می‌مانند که برای آنکه شهره شهر شوند محراب مسجد جامع شهر را آلوده می‌کنند، روشن نموده و آنها را با قاطعیت از این وزارتخانه براند تا به میان همان‌ها و در همانجایی برگردند که فارغ از نیمه پنهان خود به دنبال کشف و بازسازی نیمه نهان دیگران در تکاپو بوده و هستند!

وزیرمحترم ارشاد بخوبی می‌داندکه این آزمونی فراروی اوست تا تعهدخود را به امام و خط نورانی او بنمایاند و به دیگرانی که دل به امثال این رفتارها خوش نموده‌اند نشان دهد که خط قرمز او و همه ارادتمندان به این راه نورانی حفظ حریم سراسرحرمت امام است, و آنها در برابر نور افشانی این ماه که همواره آسمان ایران به آن منور خواهند ماند چاره‌ای جز سردادن ناله‌هایی از سر خشم ندارند!

بارالها بر این قلم ببخش که در آخرین ساعات ماه شریف تو در دفاع از امام و آل او فارغ از آداب سخن گفت.
منبع : تابناک
دسته ها : مقالات - سیاسی
دوشنبه سیم 6 1388
 

سرودی به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید

آغاز سال نو، با شادی و سرور
هم‌دوش و هم‌زبان، حرکت به سوی نور
آغاز مدرسه، فصل شکفتن است
در زنگ مدرسه، بیداری من است
در دل دارم امید، بر لب دارم پیام
هم‌شاگردی سلام، هم‌شاگردی سلام
مهر از افق دمید، فصلی دگر رسید
فصل کلاس و درس، ما را دهد نوید
شد فصل کسب علم، فصل تلاش و کار
دانش به نسل ما، می‌بخشد اعتبار
در دارم امید، بر لب دارم پیام
هم‌شاگردی سلام، هم‌شاگردی سلام
ای در کنار ما، آموزگار ما
چون شمع روشنی، در روزگار ما
روشن ز نور توست، کاشانه دلم
در کار من تویی، حلال مشکلم
در دل دارم امید، بر لب دارم پیام
هم‌شاگردی سلام، هم‌شاگردی سلام
فردا از آن توست، ای نسل چاره‌ساز
با یاری خدا، آینده را بساز

فردای روشن است، با وحدت کلام
از ما تو را درود، از ما تو را سلام
در دل دارم امید، بر لب دارم پیام
هم‌شاگردی سلام، هم‌شاگردی سلام

بازیاب
دسته ها : ادبی - شعر
دوشنبه سیم 6 1388

طنز/ کروبی و موسوی همدیگر را کتک زدند

 شهرام شکیبا

 خبرگزاری محترم ایرنا در گزارشی درباره نحوه برخورد تظاهرکنندگان با موسوی و کروبی نوشت: «مردم به خودروی میرحسین در راهپیمایی آسیب زدند». و نوشت: «محافظ کروبی گاز اشک‌آور پرت کرد».
اگر اوضاع همین‌طور پیش برود احتمالاً گزارش ایرنا در چهار سال آینده از راهپیمایی‌های روز قدس چنین خواهد بود.

سال اول
میرحسین موسوی که با خودروی شخصی‌اش در میان تظاهرکنندگان حضور پیدا کرده بود تا با خودرو به آنها بزند، وقتی دید موفق نمی‌شود با پراید از روی مردم رد بشود، دستی خودروش را کشید. کتش را
در آورد و با قفل فرمان به جان تظاهرکنندگان افتاد. مهدی کروبی هم نعلینش را در آورده بود و با آن توی دهن یک یک تظاهرکنندگان می‌زد.

سال دوم
میرحسین موسوی که طی سال گذشته به فراگیری فنون رزمی فول‌کنتاکت جوجیتسو پرداخته در روز قدس با قمه به میان تظاهرکنندگان آمد و همه را خط خطی کرد. کروبی هم پول‌هایی را که از شهرام جزایری گرفته بود به راکی و بروس‌لی و ترمیناتور و فرانکی و جومونگ داده بود و آنها را برای دعوا با خودش به تظاهرات آورده بود. اگر بچه‌های پایین نبودند، اوضاع خیلی خراب‌تر از این که هست می‌شد.

سال سوم
میرحسین موسوی و مهدی کروبی که در سال گذشته با استفاده از انواع سلاح‌های سرد و گرم و ولرم به صورت شبانه‌روزی به جان مردم افتاده‌اند و نصف بیشتر مردم حتی طرفداران خودشان را کشته‌اند، امسال نیز همزمان با روز قدس به میان تظاهرکنندگان آمدند و طی یک اقدام ضد بشری، الباقی مردم ایران را هم کشتند، بعد با کمال خونسردی در حالی که از نظر عمودی تا کمر در خون مردم بودند، به خانه‌هایشان برگشتند.

سال چهارم
دیروز همزمان با راهپیمایی روز قدس باز هم میرحسین موسوی و مهدی کروبی به خیابان‌های شهر آمدند. این دو در حالی که تا دندان مسلح بودند در میدان انقلاب یکدیگر را ملاقات کردند. شهر خالی از سکنه را سکوتی محض فرا‌گرفته بود. باد خس و خاشاک را با زوزه‌ای عجیب جا به جا می‌کرد. یک بوته خشک خار در طول خیابان روی زمین قل می‌خورد. آن دو اسب‌هایشان را جلوی کافه بسته بودند و حالا در چشمان هم نگاه می‌کردند. باد تابلوی کافه را تکان می‌داد و صدای جیر جیر یکنواختی به گوش می‌رسید. این صدا در موسیقی «خوب، بد، زشت» ساخته انیور موریکونه گم می‌شد. هیچ کدام از دو مرد مسلح تکان نمی‌خوردند. سگ لاغر لنگی زوزه کشان از کنار آن دو گذشت و دور شد. آنها هنوز به هم چشم دوخته بودند.
کروبی: هی! میرحسین واسه چی اومدی توی خیابون؟
موسوی: ببین میتی! صد دفه گفتم تو باید از سر راه من بری کنار!
کروبی: هه! بشین بینیم بابا! تکون بخوری سوراخ سوراخت می‌کنم.
موسوی: اگه راست می‌گی اسلحه را کنار بذار. مث مرد بجنگ.
کروبی: باشه.
هر دو مرد سلاح‌هایشان را کنار می‌گذارند. هر کدام به اندازه یک وانت نیسان سلاح بغل دستشان تلنبار می‌کنند.
بعد به جان هم می‌افتند. گرد و خاک بلند می‌شود. دیگر نمی‌شود چیزی دید.

منبع : خبر آن لاین

دسته ها : ادبی - طنز - سیاسی
دوشنبه سیم 6 1388
تشویق به مشورت
امام حسن (علیه السلام):
ما تَشاوَرَ قَومٌ إلّا هُدُوا إلی رُشْدِهِم.
هیچ مردمی با هم مشورت نکردند، مگر آن که راه درست خود را یافتند.
There is nobody who counsel with others and then doesn’t find the true way to resolve his problems.
میزان الحکمه، ح 9856
دسته ها : مذهبی - احادیث
دوشنبه سیم 6 1388

مشروح خطبه های نماز عید فطر مقام معظم رهبری

سیاست > رهبری  - مردم موحد تهران با اجتماع در دانشگاه تهران و خیابانهای اطراف، نماز عید فطر را به امامت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظّم انقلاب اسلامی اقامه کردند.


به گزارش پایگاه دفتر مقام معظم رهبری مشروح خطبه‌های حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به این شرح است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه های نماز با تبریک عید سعید فطر به ملت عظیم‌الشأن ایران و امت بزرگ اسلامی، ماه رمضان را فرصتی برای علاج دردها و درمان بیمارهای باطنی خواندند و آحاد مردم را به حفظ دستاوردهای گرانقدر ماه پرشکوه رمضان و بویژه ذخیره نورانی تقوا توصیه کردند.

ایشان لیالی قدر را آغاز مرحله ای نو در زندگی انسان بر شمردند و با اشاره به حضور قشرهای مختلف مردم با ظواهر گوناگون در جلسات قرآن و ذکر و دعا افزودند: مردم بویژه جوانان عزیز، دلهای نورانی خود را قدر بدانند و در تمام طول سال با نماز اول وقت، حضور در مساجد و تلاوت و انس با قرآن این نورانیت را حفظ کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای توبه را پنجره ای دلگشا به فضای مصفای عفوّ الهی و "پناهگاه پروردگار کریم برای بندگان بی پناه" خواندند و خاطر نشان کردند ماه رمضان زمینه طبیعی توبه و بازگشت به سوی پروردگار را فراهم کرد و این دستاورد بزرگ را می توان با تقوا و پرهیزگاری حفظ کرد.

رهبر انقلاب اسلامی با سپاس و قدردانی عمیق از حضور پر عظمت ملت در راهپیمایی روز قدس تأکید کردند: روز قدس، روز صف بندی حق در مقابل باطل و صف آرایی عدل در مقابل ظلم است.

ایشان افزودند: دشمنان این ملت امسال بیشتر از همیشه، برای تضعیف روز قدس تلاش کردند اما ملت بزرگ و سرافراز ایران در سراسر کشور و در "تهرانِ با عظمت" ، در حرکتی ستایش برانگیز از "اراده و هوشیاری و پایداری" ، نشان داد که با تشخیص مواقع حساس، خواسته ها و مواضع خود را با رساترین فریاد به گوش جهانیان می رساند.

ایشان راهپیمایی روز قدس را تجلی حقیقت ملت دانستند و افزودند: مردم با مشخص کردن جهت حرکت انقلاب و نظام، بار دیگر به جهانیان اثبات کردند که سیاستمداران و مسئولان غربی در تلاشهای ضد ایرانی خود، در پی سرابند و ترفندها و حیله های دشمنان بر روحیه این ملت بزرگ اثری ندارد.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین روز جهانی قدس را روز فریاد امت اسلامی علیه سرطان کشنده صهیونیزم خواندند و با اشاره به حضور مسلمانان مناطق مختلف جهان در مراسم این روز تأکید کردند: پیام جهانی این حضور درخشان این است که امتداد حرکت عظیم ملت ایران در جهان اسلام گسترده شده و امت اسلامی همچون ملت ایران زیر بار ظلم نمی رود، حتی اگر ظالم از پشتیبانی قدرتمندترین دولتهای جهان برخوردار باشد.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان اخلاق حسنه و مهربانی و برادری را نیاز جدی جامعه دانستند و با انتقاد شدید از اقدام روزنامه ها، رسانه ها و دستگاههای گوناگون ارتباطاتی در ترویج فضای "تهمت و سوءظن و بدگمانی"، افزودند: رویه تأسف بار رواج شایعات و تهمت های متقابل، دلها و فضای زندگی جامعه را تاریک و ظلمانی می کند.

حضرت آیت الله خامنه ای به پخش تلویزیونی برخی دادگاهها اشاره و خاطر نشان کردند اعتراف و اقرار هر متهم در دادگاه و در مقابل دوربین ها و بینندگان میلیونی، "شرعاً، عرفاً و عقلاً" حجت، مسموع و نافذ است اما سخنان متهمان درباره اشخاص دیگر، حجیت شرعی ندارد و مسموع نیست و از این طریق نیز نباید فضا را به تهمت و سوءظن آلوده کرد.

ایشان دستگاههای اجرایی و قضایی را به تعقیب و محاکمه و مجازات مجرمان، مکلف دانستند و افزودند: در این زمینه باید بر اساس قوانین، قاطعانه عمل کرد اما مجازات مجرم غیر از این است که کسی را بر اساس گمان و خیال متهم کنیم و این تهمت ها را در جامعه ترویج دهیم.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به بد دلی رسانه های بیگانه درباره مسائل ایران تأکید کردند نباید حرفها و ادعاهای این رسانه های مغرض را به بهانه ایجاد شفافیت، تکرار و پخش کرد و به دیگران تهمت خیانت یا خطا زد چرا که این کار شفافیت نیست بلکه کدر کردن فضاست.

حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین معنای حقیقی شفافیت، اقدام مسئولان را در ارائه واضح عملکرد خود به مردم ضروری دانستند و خاطر نشان کردند معنای حقیقی شفافیت ارائه کارنامه به مردم است و هیچکس حق ندارد مسائلی را که اثبات نشده بیان کند و دیگران را زیر بار فشار تهمت قرار دهد.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین در بحث رواج تهمت و شایعات، گناه تهمت به نظام را بسیار سنگین تر از گناه تهمت به اشخاص خواندند و تأکید کردند نباید کسی کل نظام را به اموری که شایسته نیست متهم کند چرا که شأن نظام از این گونه تهمت ها بسیار بالاتر است.

ایشان در بخش دیگر از خطبه های نماز عید فطر با اشاره به نزدیک بودن هفته دفاع مقدس، هشت سال جنگ تحمیلی را زمینه ساز تقویت "اعتماد به نفس ملّی"، کشف ظرفیتهای ناشناخته و شکوفایی استعدادها خواندند و خاطرنشان کردند بخش اعظم حضور سرافرازانه ملت و جوانانش در میدانهای نوین دانش و فناوری مرهون آن سالهای پرافتخار است.

ایشان با تجلیل از دفاع مقتدارانه ارتش، سپاه و بسیج مستضعفان در مقابل هجوم دشمنان افزودند: کسانی که وعده فتح سریع تهران را می دادند امروز به زباله دان تاریخ افتاده اند اما ملت ایران روز به روز مقتدرتر و نظام اسلامی ریشه دارتر و تناورتر شده است و بعد از این هم همین گونه خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی ملت، قوای سه گانه و همه مسئولان را به همکاری و همدلی بیشتر فراخواندند و افزودند: ایران عزیز در دهه چهارم انقلاب یعنی دهه پیشرفت و عدالت نیازمند جهش های مختلف است تا عقب ماندگی ها را جبران کند و روند آبادانی و پیشرفت را شتاب بخشد.

حضرت آیت الله خامنه ای علم را کلید پیشرفت همه جانبه کشور برشمردند و تأکید کردند: همه دستگاهها بویژه دانشگاه، حوزه، نخبگان و دانشجویان تلاش و مراقبت کنند تا حرکت علمی چند ساله اخیر، کُند یا متوقف نشود.

ایشان همچنین استقبال مردم، مسئولان و نخبگان را از نامگذاری امسال به سال اصلاح الگوی مصرف یادآور شدند و با انتقاد از کم تحرکی موجود در این زمینه، افزودند: متأسفانه کشور در چند ماه اخیر بعلت هیجانات کاذب، وقت را از دست داد البته اصلاح الگوی مصرف سال‌ها طول می کشد اما مسئولان، دانشگاهیان حوزویان و همه تلاش کنیم این مسئله مهم، جداً دنبال شود که در این زمینه دولت باید پیشرو و پیشتاز باشد.

منبع : خبر آن لاین
دسته ها : مذهبی - سخنرانی - سیاسی
يکشنبه بیست و نهم 6 1388
عید فطر؛ نماد رستاخیز
محسن اسماعیلی
تعیین یک ماه برای ریاضت و انجام تکالیفی که اغلب دشوار است و پایان یافتن آن با جشن و سرور، فرصت و بستر مناسبی است تا همگان را متوجه داستان زندگی کند.

خواست الهی و یکی از سنتهای تغییر‌ناپذیر او آن است که به شکلهای مختلف روز قیامت و برخاستن انسانها برای دیدن نتایج اعمال خویش را به او یادآوری کند.

برای مثال خزان و بهار طبیعت از جمله مواردی است که طبق آموزه‌های دینی باید آدمی را به یاد ریزش و رویش مجدد خویش اندازد. هرکس باید چنان شود که حافظ شد و چنان گوید که او گفت : "مزرع سبز فلک دیدم و داس مه نو ؛ یادم از کِشته خویش آمد و هنگام درو"!

ماه مبارک رمضان و عید خجسته فطر نیز از این گونه موارد است. تعیین یک ماه برای ریاضت و انجام تکالیفی که معمولاً و عادتاً دشوار است و پایان یافتن آن با جشن و سرور، باید همگان را متوجه داستان زندگی کند. همان‌گونه که روزهای این ماه اندک و البته پربرکت است (ایاماً معدودات) و به سرعت سپری می‌شود، روزهای زندگی نیز کوتاه ولی غنیمت شمردنی است (انفاساً معدوده).

در این دوران کوتاه باید به دستوراتی که ظاهراً دشوار هستند (تکلیف) عمل کرد و بعد برای همیشه جشن گرفت؛ جشنی که به معنای واقعی خود "عید" است؛ همان که علی‌(ع) فرمود: عید ما روزی است که در آن معصیت نشود!

ماه رمضان گذشت؛ اما چگونه؟ برای آنان که گوش به فرمان آفریدگار خویش بودند، به سرعت و شیرینی گذشت و از این پس بهره‌مند از همه آثار آن خواهند بود. اما برای آنان که تخلف و نافرمانی کردند، بسیار طولانی و سخت و اکنون شرمنده از کردار و رفتار خود خواهند بود. آنان با نافرمانی خود به کسی زیان نرساندند؛ مگر به خودشان و امروز که آن روزهای عزیز گذشته است، هرکس آنچه را که کاشته، درو می‌کند. فرمانبرداران با چهره‌های خندان مزد خویش می‌گیرند و تبهکاران نیز کیفر کرده خود می‌بینند و حسرت می‌خورند.

این همان خلاصه داستان مرگ و زندگی و حشر است که امامان و راهنمایان ما تلاش کرده‌اند از آن غافل نمانیم. آن‌گونه که شیخ صدوق نقل کرده در چنین روزی چشمان حقیقت بین امام حسن مجتبی‌(ع) به مردمی می‌‌افتاد که در روز عید خندان و سرگرم بودند. آن حضرت که آموزگار نکته سنج و وقت‌شناس همه تاریخ بوده و هست، رو‌ به یاران و همراهان کرد و آنان را به درس گرفتن از عید فطر فرا خواند. ایشان فرمودند: "خداوند عزوجل ماه رمضان را میدان مسابقه‌ای برای بندگان خویش قرارداد تا با اطاعت و جلب رضایت الهی با یکدیگر رقابت کنند؛ گروهی کوشیدند و پیروز شدند و گروهی نیز نافرمانی کردند و باختند!"

امام مجتبی (ع) با این تمثیل قیامت را به یاد آوردند و لذا چنین ادامه دادند: "شگفتا! شگفتا از آنان که امروز هم سرگرم بازی و خنده هستند؛ روزی که نیکوکاران پاداش می‌گیرند و بدکاران زیان می‌بینند. به خدا قسم اگر پرده از چشمان شما بیفتد، خواهید دید که هر دو گروه مشغول اعمال خویش هستند."

پایان این حدیث ارزشمند اشاره‌ای به تجسم اعمال است و آنچه در قیامت برای ما عیان خواهد شد. قیامت حقیقتی موجود است که ما نمی‌بینیم، نه آنکه حادثه‌ای باشد که در آینده پدید خواهد آمد. "اِذا وَقَعَتِ الواقعه" یعنی این حادثه اتفاق افتاده و لذا فرمود که اگر پرده بیفتد آن را هم اکنون مشاهده خواهید کرد.

شب عید فطر کمتر از شب قدر نیست

این درسِ بزرگ است که اول شوال را عید سعید می‌کند و اگر کسی چنین درسی گرفت، قدر آن را دانسته است. برای همین روایت شده که شبِ آن کمتر از شب قدر نیست. شبِ عید فطر شبِ اندیشه و بیداری است و روزِ آن روزِ عمل و مردمداری.

آنان که یکماه خدا را اطاعت کرده‌اند، امروز و قبل از هر کارِ دیگری باید به یاد بندگان محروم و نیازمند خدا باشند. حق آنان را از مالِ خود ادا کنند و تلاش نمایند به بهترین شکل هم ادا کنند و این حتی بر نماز و ادای حق خدا هم مقدم است!

"قَدْاَفْلَحَ مَن تَزَکّی و ذَکَرَ اسمَ رَبِّهِ فَصَلّی". رستگاری و کامیابی از آنِ کسی است که زکات مخصوص فطر را بدهد و با یاد پروردگار نماز بگذارد!

تأمین نیاز محرومان از مهمترین آداب عید فطر

از آداب و اعمال عید فطر است که ابتدا نیاز محرومان را تأمین کنی و بعد به دانه خرمایی افطار نمایی. سپس همراه خیل جمعیت به صحرا رو آوری و بسان قطره‌ای به دریای بندگان صالح بریزی و از عفو، رحمت، تقوی و مغفرت درخواست کنی!

چه زیبا و نمادین است این دستور که در صورت امکان، کمی هم از تربت پاک سالار شهیدان باید تناول کرد تا کام جان به شیرینی ایثار و شهادت هم شیرین شود و آنگاه که آماده خروج از منزل می‌شویم، باید گفت: "بارالها! در این روز هرکس آماده میهمانی بنده‌ای از بندگانت می‌شود تا از ضیافت و بخشش او بهره‌مند گردد. اما من، ای پروردگار بزرگ، تنها آماده میهمانی تو هستم و به کرامت و بخشش و عطایای تو چشم دوخته‌ام! امروز یکی از عیدهای امت پیامبر تو است و من به اتکای اعمال صالح یا به امید بندگانت در این جشن شرکت نکرده‌ام. بلکه فروتنانه و معترف به گناهان و خطاها آمده‌ام. پس ای بزرگ! ای بزرگ! ای بزرگ! گناهان بزرگ مرا ببخشای؛ چرا که گناهان بزرگ را جز تو کسی نخواهد بخشید. به جز تو خدایی نیست ای مهربان‌ترین مهربان‌ها".

به راستی آیا رسیدن به این حال، خود بزرگترین عید و رسیدن به "احسن‌الحال" نیست؟! این حالِ خوش روزیِ همه ما باد.

منبع: mohsenesmaeili.com
دسته ها : مذهبی - مقالات
يکشنبه بیست و نهم 6 1388
X