این استاد دانشگاه در گفتوگو با ایسنا تاکید کرد: ضرورت طرح دیدگاههای مختلف و وجود تکثر درعرصه سیاست، همانند اکسیژن در عرصه حیات فردی است و همانطور که یک انسان بدون اکسیژن حیاتی ندارد و رو به موت حرکت میکند، جامعه نیز بدون تکثر و طرح دیدگاههای مختلف و زمینهسازی برای طرح این دیدگاهها، یک کالبد بیرمق و یک جسم مرده و بیروح است.
وی با بیان اینکه " این امر بارها هم مورد تایید بنیانگذار کبیرانقلاب اسلامی و هم مورد عنایت بزرگان دینی، حکما و فیلسوفان شهیر قرار گرفته است" خاطرنشان کرد: دراین میان میتوان به آرای خواجه نصیر طوسی ـ که حضرت امام(ره) سخت به ایشان علاقه مند بودند ـ اشاره کرد، این حکیم حسب ارایه یک بنیان فلسفی برای اختلافها و دیدگاههای مختلف، نکتهای را مورد توجه قرار داده است و برای انسان سه عالم جسمانی، مثال و عقلانی قائل است. او معتقد است از آنجا که ما در این عالم زندگی میکنیم وجهی جسمانی داریم که این وجه، اختلافاتی را ایجاد میکند وآن چه تحت عنوان وحدت مطلق ازآن یاد میشود، در این عالم به دست نمیآید؛ چراکه جمع الجمع به عالم عقل و آخرت مربوط میشود.
افروغ همچنین با بیان اینکه " فقدان کثرت موجبات شکلگیری نفاق را فراهم خواهد کرد" گفت: هم خصلت عوامفریبی و هم خصلت چاپلوسی و تملق در جوامعی حاکم میشود که گذشته از قانونمند نبودن توجهی به دیدگاههای مختلف ندارند و این نوع دیدگاهها را برنمیتابند؛ بنابراین تکثردیدگاهها و وجود رقبای مختلف هم آب حیاتی برای زندگی سیاسی و هم ضرورتی اجتنابناپذیر برای رشد و اعتلای جامعه است..
وی با تاکید بر اینکه " باید دانست نیت خیرخواهانه داشتن، تنها شرط اخلاق اجتماعی نقد است و یک نقد خوب باید روشمند و مستدل باشد" افزود: اگرچه ممکن است که بسیاری از این تملقها و چاپلوسیها که در فضای سیاسی کشور مطرح میشود از سر دلسوزی باشد، ولی به دلیل اینکه هم نیت خیرخواهانهای را ندارد و هم روشمند نیست، به مصیبت منجر میشود و من فکر میکنم بخشی از مصیبتی که امروز جامعه ما گرفتار آن است، به این بر میگردد که سیاستگذاران ما به سهم خودشان توجهی به مقولهای به نام نقد و یا تخطئه ندارند.
وی در ادامه در واکنش به شائبه احتمال حذف جناح اصلاحطلب از عرصه سیاسی کشور با توجه به اتفاقات رخ داده پس ار انتخابات ریاست جمهوری و با تاکید بر اینکه " این جناح یک شاخه و یک دیدگاه نیست" افزود: من همیشه گفتهام که دوم خرداد یک واقعیت چند گفتمانی است و چندین خرده گفتمان با اصلاح طلبی مرتبط هستند و اصلاحطلبانی که به قانون اساسی و انقلاب اسلامی التزام دارند و مبانی دینی و ارزشی این حکومت را درک کردند به هیچ وجه نباید ازعرصه رسمی حذف شوند.
وی گفت: علاوه بر این، حتی کسانی که به انقلاب اسلامی التزام و چندان توجه و عنایتی به قانون اساسی ندارند، نباید از حق شهروندی محروم شوند و حتی میتوانند از عرصه فعالیت عمومی نیز بهرهمند شوند.
این استاد دانشگاه افزود: ما نباید سخنان بزرگان انقلاب در بدو انقلاب را فراموش کنیم؛ چراکه مثلا مرحوم مطهری در کتاب، پیرامون انقلاب اسلامی، خودشان به کرات در سخنرانیهای خود اشاره میکنند که ما باید کرسی مارکسیسم را برای تدریس در دانشگاهها در اختیار یک مارکسیست معتقد، دو آتشه و فهیم قرار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه " در تاریخ اسلام هرگاه آزادی جای خود را به امنیت داده، اسلام ضربه خورده است" گفت: به تعبیر دیگری هرگاه مصلحت جانشین حقیقت شده اسلام خدشهدار شده است.
وی در ادامه باتاکید براینکه " با این وجود عرصه رسمی باید در اختیار آن دسته از اصولگرایان و اصلاحطلبانی قرار گیرد که به انقلاب اسلامی و قانون اساسی التزام داشته باشند و اصلاحات خود را در ذیل گفتمان انقلاب اسلامی دنبال کنند" خاطرنشان کرد: اگر جامعه رقیب نداشته باشد و دیدگاههای مختلف در آن مطرح نباشد، دچار رکود و سکون میشود و از رشد و پویایی لازم میافتد.
افروغ گفت: امروزما شاهد تلاش برای حذف رقیب چه رقیب درون گفتمانی و چه رقیب برون گفتمانی هستیم و برخی بنا به تفسیر متحجرانه قصد دارند که فقط یک شاخه باریک و عده کوچکی که مدعی پیشرفت کشور و اسلامخواهی و انقلابخواهی بوده و سابقه درخشان نیز در پیدایش انقلاب نداشتند، میخواهند هم رقبای درون اردوگاهی و هم رقبای برون گفتمانی خود را حذف کنند و در واقع همان دعوای تاریخی که زمانی بین معتزله و اشعریون و از سوی دیگر بین اصولیون واخباریون بوده را تکرار کنند و به سمت این میرود که اخباریون و متحجران در فضای سیاسی کشور حاکم شوند، ولی باید به شدت در مقابل این نگاه که ممکن است به تعبیر حضرت امام(ره) رنگ و لعاب عوض کرده باشد ایستاد.
منبع : خبر آن لاین
دو روز پیش عرض کردم که با هواپیما عازم کرمانم. لحظات آخر عمرم را به چشم میدیدم. این بود که رمانتیک شدم و افتادم به حلالیتطلبی از همه بالاخص آقای «اسفندیار رحیممشایی» و خبرگزاری محترم «فارس» اما متأسفانه باید به این دو دوست دیرینه این ستون عرض کنم که قسمت نبود و برخلاف رویه معمول و معقول، هواپیما سالم رفت و سالم آمد.
لذا دوباره برگشتهام سرجای اولم و حلالیتهایی که خواستم را پس میگیرم و باز بر سر مواضع خود میایستم. پس سلام مجدد بر همه عزیزان و ارجمندان و یک خواهش برادرانه که دست ما را بگیرند و نگذارند بیسوژه بمانیم.
من در کرمان، جومونگ در تهران
درست در ایامی که بنده در کرمان بودم بازیگر نقش جومونگ در تهران بود و هنوز هم هست. او در هتل استقلال است و گفته میشود که جمعیت کثیری از ملت غیور نیز دائم جلوی در هتل جمع شدهاند. نگرانم. این بابا اگر عصبانی شود هر لحظه ممکن است که بیاید پایین و قرت قیامت کند و کلیه آقایان حاضر را کتک بزند و الباقی قضایا.
اتفاقاً کرمان که بودم «حمید نیکنفس» شاعر خوب کرمانی شعری که با همکاری کلیم کاشانی درباره این قهرمان بزرگ - از هر جهت - سروده بود، برایم خواند که حاوی نکات ایمنی ظریفی نیز هست:
افسانه حیات دو روزی نبود بیش
آن هم رفیق داخل شهر «چوسان» گذشت
نیمی ز عمر رفته او صرف جنگ شد
باقی عمر یکسره با بانوان گذشت
پیکان پورشهای، گوجهای
روزنامه «دنیای اقتصاد» نوشته بود که «پیکان با طراحی شرکت پورشه آلمان به جادههای ایران بازخواهد گشت.»
البته طبیعتاً کار خاص و ویژهای نیست. کاری که پورشه آلمان میخواهد بکند، قبلاً به دست متخصصان توانمند داخلی انجام شده.
اما به هر حال کنجکاویبرانگیز است که چه خواهد شد. لذا برایتان تغییراتی که پورشه در طراحی انجام خواهد داد را به شرح زیر معروض میدارم؛
1- خواباندن کمکها به شکلی که وقتی راننده پشت فرمان است و میخواهد بیاید بیرون حس کنی کسی دارد از چاله بیرون میآید.
2- رنگی کردن یک وجب از بالای شیشه جلو با چسباندن برچسب برای آفتابگیر سرخود شدن شیشه.
3- نصب دو آینه گرد محدب در دو طرف شیشه جلو از داخل.
4- کوچک کردن فرمان در حد یک پیشدستی.
5- روی فرمان هم یک دسته لیفتراکی قرار میگیرد.
6- نصب CD روی در خودرو زیر بالابر شیشه.
7- قرار دادن عکسهای شاهرخخان و دختر آمیتاباچان زیر روکش پلاستیکی در، از داخل.
8- فرو کردن دو پیچگوشتی چارسو در قفل شیشه کوچیکجلو.
9- سوراخ کردن اگزوز برای ایجاد صدای تابلو.
10- نصب بوق گاوی.
11- قرار دادن مقدار معتنابهی کارت تلفن سوخته ژاپنی در کنار درزگیرهای شیشه جلو.
12- کوتاه کردن دستهدنده و نصب سردنده با کله اسکلت.
13- نصب یک سیستم خفن برای شنیدن «پارسال بهار دسته جمعی...»
14- پهن کردن رینگ و لاستیک اسپرت به طوری که سر هر پیچ لاستیک به گلگیر بخورد و صدا کند.
15- ...
تذکر ویژه: پیکان مربوطه فقط با رنگ گوجهای تولید میشود ولاغیر.
شهرام شکیبا
پارلماننیوز: قائم مقام حزب اعتماد ملی با اشاره به تخریبهای صورت گرفته علیه یاران امام(ره) نسبت به فعال شدن انجمن حجتیه هشدار داد و گفت:«کسانی که یاران انقلاب و امام را تخریب می کنند در واقع هدفشان اتهام به امام است و بعید نیست که دامنه انتقادها نسبت به دوران رهبری حضرت امام نیز گسترش پیدا کند و حتی جسارتهایی نسبت به ایشان صورت گیرد.»
حجتالاسلام رسول منتجبنیا در گفتگو با ایلنا نسبت به تخریبهایی که اخیرا بر علیه مراجع صورت میگیرد هشدار داد و گفت:«مردم ما به خصوص نخبگان باید توجه کنند که این یک امر ساده نبوده بلکه برنامهای حساب شده میباشد که باید با دقت با آن برخورد شود.»
وی با اشاره به بگومگوها و شایعاتی که در خصوص بدرفتاریهایی در زندانها مطرح شده است اظهار داشت:«این چیزی است که چه بخواهیم و چه نخواهیم در جامعه منتشر شده است امروز مردم ما به صداوسیما و روزنامهها اکتفا نمیکنند بلکه اغلب با رسانههای بیگانه و ماهوارهها در ارتباط هستند که آنها نیز درست یا غلط مطالبی را منتشر میکنند لذا باید با این قضیه به عنوان یک مشکل به وجود آمده نظام برخورد کرد.»
قائم مقام حزب اعتماد ملی افزود:«اینکه اشخاصی را که این موضوع را تذکر دادهاند و حتی درخواست پیگیری آن را مطرح کردهاند را بلافاصله مورد انتقاد و تخریب قرار دهیم در حقیقت از پاک کردن صورت مسئله نیز کمتر است چرا که این موضوع در ذهن مردم پاک شدنی نیست.»
وی پیشنهاد کرد:«به نظر من باید برای حل این قضیه یک گروه ویژه و آن هم نه از یک جناح بلکه از همه گروهها جمع شده و زیر نظر رهبری و مراجع تقلید و مجلس خبرگان بررسی کنند و همه حرفها را بشنوند و نتیجه را نیز اگر لازم نباشد تنها به رهبری و مراجع تقلید اعلام کنند تا حداقل آنان در جریان کار قرار بگیرند.»
وی تاکید کرد:«بنابراین هرچقدر صداوسیما و رسانههای جناح اصولگرا در این زمینه حرف بزنند این قضیه بدتر خواهد شد.»
منتجبنیا در ادامه نسبت به تخریب شخصیتهایی که ریشه در انقلاب داشته و در دوره رهبری حضرت امام(ره) مسوولیتهای مهمی داشتند هشدار داد و گفت:«اینکه آقای موسوی را تحت عنوان کوپنی کردن اقتصاد و یا آقای کروبی را به اتهام بازداشتگاه کردن بنیاد شهید محکوم میکنند در واقع انتقاد و اتهام به امام و دوران دفاع مقدس است یا اینکه دوران سازندگی را زیر سوال میبرند به نحوی برخورد با حضرت امام و مقام معظم رهبری میباشد این مسائل که مطرح میشود بعید نیست که دامنه انتقادها نسبت به دوران رهبری حضرت امام نیز گسترش پیدا کند و حتی جسارتهایی نسبت به آن امام بزرگ صورت گیرد.»
وی با تاکید بر اینکه معتقد نیستیم که امام(ره) و یا مقام معظم رهبری معصوم میباشند،گفت:«همه غیر از ائمه اطهار ممکنالاشتباه هستند که امام(ره) نیز در مواردی اعلام میکند که اشتباه کرده است پس بنابراین افراد دیگر نیز قطعا امکان اشتباه و لغزش را البته نه تعمدا بلکه سهوا خواهند داشت.»
قائم مقام حزب اعتماد ملی تصریح کرد:«البته میدانیم که حضرت امام(ره) در عین اینکه معصوم نبوده اما یک پدیده استثنایی بود که بعید است تا ظهور حضرت حجت نظیر او خلق و پرورش یابد.»
وی با بیان اینکه این مسائل توطئههایی است که در زمان حیات امام نیز نظیر آن مطرح بود افزود:«مثلا میگفتند که امام کانالیزه شده است و تصمیمات را احمد آقا میگیرد که امام به شدت ناراحت شده و تاکید کردند کسی جز من کارهای نیست و همچنین توطئههایی تحت عنوان اینکه ولایت فقیه استبداد دینی است که همگی آنها با درایت حضرت امام خنثی شد.»
منتجبنیا خاطرنشان کرد:«فکر میکنم هدف این مباحث و تنها روشنگری و هدایت نبوده بلکه مخدوش کردن چهره امام و شکستن ابهت انقلاب و زیر سوال بردن حرکتهای یاران امام و به طور غیرمستقیم زیر سوال بردن مقام معظم رهبری است. در گذشته منافقین اینگونه طراحیها را انجام میدادند امروز نیز چه بسا که منافقین و ضدانقلاب در پشت صحنه این مسائل نباشد.»
وی با بیان اینکه افراد انجمن حجتیه این روزها فوقالعاده فعال شدهاند اضافه کرد:«متحجران و مرتجعان و برخی روحانیون کجاندیش در این تحرکات نقش موثری دارند.»
قائم مقام حزب اعتماد ملی ادامه داد:«وقتی که آقایان همه یاران امام را منحرف بنامند و زیر سوال ببرند قطعا گردوغبار آن به چهره انقلاب خواهد نشست.»
وی حرکت انجمن حجتیه را حرکت منافقین، سلطنتطلبها و انگلیس و آمریکا عنوان کرد و با اشاره به طرح مسائلی نظیر بازداشت موسوی و کروبی گفت:«بحثهایی درخصوص بازداشت و مجازات یاران امام همچون آقای موسوی و کروبی مطرح میشود که این توطئهها، توطئههایی است که از سوی طراحان شیطان سیرت و ضد انقلاب صورت میگیرد.»
وی طرح خشونت، تندی و بگیر و ببند را فیحدنفسه یک طرح غیرمنطقی و غیرعاقلانه دانست و ادامه داد:«طرحهایی همچون از بین بردن نخبگان، قتلهای زنجیرهای و حمله به کوی دانشگاه طرحهایی هستند که فرقه ضد انقلاب و ملت آنها را برنامهریزی میکند و متاسفانه هر بار نیز به دست افرادی انجام میشود که نه نظامی و نه انتظامی و نه وزارت اطلاعات مسئولیت آن را میپذیرد و تنها پس از حادثه میگویند که لباس شخصیها و یا افرادی ناشناس مردم را زدند.»
منتجبنیا در ادامه این گفتوگو به جسارتهایی که نسبت به آیتالله صانعی صورت گرفته است اشاره کرد و گفت:«حضرت آیتالله صانعی به عنوان مرجعی است که میلیونها مقلد در داخل و خارج از کشور دارد. وی عالمی روشنفکر، روشندین و آگاه به زمان است که فتاوی ایشان نیز نوعا به روز میباشد.»
قائممقام حزب اعتماد ملی تصریح کرد:«از این مرجع تقلید جملهای را نقل میکنند که در واقع در قالب یک داستان طولانی بوده و اصلا ربطی به رئیسجمهور و رئیس مملکت ندارد و از آن گذشته اگر مومنی بگوید که نیت او از خطابهای چنان نبوده باید آن را پذیرفت به هر حال بر حسب روایات و از نظر شرعی مراجع تقلید حجت امام زمان بین مردم بوده و امنا و خلفای پیامبرانند و در این زمینه نیز استثنایی بین مراجع طرفدار یا مخالف دولت وجود ندارد.»
وی با بیان اینکه توهین به مراجع توهین به امام زمان میباشد افزود:«از نظر قوانین جاری و موضوعه نیز مراجع جایگاه ویژه و استثنایی دارند به عنوان مثال در ماده 515 قانون مجازات اسلامی آمده است که حکم سوءقصد به مراجع، حبس و زندان از سه سال تا 10 سال میباشد و یا همچنین در ماده 21 قانون مطبوعات آمده است که درج مطالب افترا و خلاف واقع به صورت انشاء یا نقل نسبت به مراجع موجب میشود که مدیرمسوول و نویسنده آن یک تا سه سال حبس جنحهای محکوم شوند.»
قائم مقام حزب اعتماد ملی با اشاره به توهین فردی به نام رشید مطلق در روزنامه اطلاعات به امام(ره) در سالهای قبل از انقلاب اضافه کرد:«پس از توهین ،مردم به پا خواستند، راهپیمایی عظیمی در قم به وجود آمد و انقلاب توانست اوج بیشتری بگیرد یعنی مراجع در قلوب مردم جا دارند.»
وی سوابق آیتالله صانعی را در پیروزی انقلاب و پس از انقلاب بسیار مهم و موثر عنوان کرد و گفت:«ایشان دادستان منصوب از سوی امام(ره) بودند و در ابتدای رهبریت آیتالله خامنهای در میان اجازههایی که برای اجتهاد وی صادر شد اجازه آیتالله صانعی نیز وجود داشت.»
منتجبنیا با بیان اینکه هیچکس حتی مراجع، رهبران و مسئولان معصوم نیست، ادامه داد:«اما این موجب نمیشود که اگر اشتباه یا رفتار خلاف میلی از آنان سر زد بلافاصله با استفاده از طلبههای بیسواد و کم تقوا به آنان جسارت و توهین شود.»
وی در پایان تاکید کرد:«از مراجع عظیمالشان تقلید و رئیس قوه قضائیه تقاضا دارم که در برابر این مسائل و توطئهها ساکت نباشند چراکه آن دامنگیر همه خواهد شد.»